Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angelli Cafe, manele, cafea şi „inovaţii" culinare (galerie foto+document)

ro

18 May, 2011 00:28 4279 Marime text

start_angelli.jpgDespre cafe-barul Angelli, localul de la etajul întâi al galeriilor comerciale Brotăcei, peste drum de piaţa cu acelaşi nume, nu ştiam mare lucru până să îi calc pragul. Ştiam, de exemplu, că este un punct de atracţie pentru tinerii iubitori de ritmuri house şi manele, în egală măsură. Şi că localul e în fiecare seară neîncăpător. Dorinţa de a identifica sursa succesului acestui bar de cartier a fost, de data aceasta, mai puternică decât intuiţia.

După ce aţi descoperit barul (momentan localul nu mai are firmă luminoasă), accesul către acesta este destul de facil, mă rog, folosindu-vă de instinct şi orientare spaţială, pentru că prea multe indicatoare nu veţi vedea. Pentru mine a fost un şoc să văd cât de mică este de fapt această cafenea. Un fel de sufragerie, cu vedere panoramică asupra pieţei de zarzavat şi legume de peste drum. Cele 6 mese liliputane sunt încadrate de canapele din vinilin de un roşu murdar, la propriu. Mai mult ca sigur că noaptea, la lumina globurilor de discotecă, clienţii nu au cum să vadă toate aceste detalii legate strict de igienă. Aerisirea se face prin intermediul aerului condiţionat. Condiţionat de deschiderea geamului, în cazul cafenelei Angelli. În consecinţă, există în permanenţă un miros închis de tutun şi alcool, specific bodegilor ieftine. Asta nu înseamnă că Angelli este o bodegă. Aşa cum nu e nici ieftin. Preţurile la băuturi sunt destul de mari pentru serviciile oferite aici. 50 ml de whisky Jack Daniels costă 12 lei, iar o sticlă de vin de 750 ml 24 de lei. Berea costă în medie 6 lei, iar cocktailurile între 11 şi 16 lei.

După ce mi-am comandat o cafea, un espresso la doar 4 lei, am continuat să răsfoiesc meniul. Am descoperit cu mirare că aici, la Angelli, se face şi mâncare. Mai exact, sandwich-uri şi... pizza! Sandwich-ul pe care am încercat să îl comand a rămas în fază de proiect, din lipsă de ingrediente. Aşa că, am decis, cu eroism, că voi mânca pizza. Din cele 4 feluri disponibile în meniu doar 2 puteau fi comandate. Quattro Formaggi şi Capriciossa. Am ales Capriciossa, fără să realizez că denumirea acestei pizza era, în cazul de faţă, predestinată. Reţeta Angelli Cafe pentru pizza Capriciossa este simplă. Se ia o jumătate de kilogram de ceapă verde. Se taie în bucăţi mari, suficient de mari încât să îţi dea lacrimile atunci când le mănânci. Apoi se împrăştie pe un blat prefabricat. La final se adaugă un topping de ceapă tăiată mărunt. Se serveşte cu ceapă. Bon apetit!

Incredibil, dar adevărat, am reuşit să mănânc prima şi ultima pizza pe bază de ceapă din viaţa mea! Preţul: 15 lei.

Cafe-bar Angelli primeşte 2 stele.

Angelli Cafe funcţionează pe firma SC Inkasso ART SRL, în care unic asociat şi administrator este Marius-Florin Zamfir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii