Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bourbon Summer Breeze, cafeneaua cu vedere spre lac

ro

03 Jun, 2011 00:00 3883 Marime text
01062011469.jpg Acum, că vara a devenit certitudine, e firesc să căutăm să ne petrecem cât mai mult timp afară, în aer liber, la plajă, în parcuri şi să abandonăm spaţiile închise ale barurilor în favoarea teraselor şi cafenelelor amplasate în locuri cât mai deschise. Brandul Bourbon nu face excepţie de la regulă, dovadă fiind lounge-cafe-barul Bourbon Summer Breeze, amplasat strategic la ieşirea (sau intrarea) dinspre parcul Tăbăcărie a CityPark Mall. Astfel, după o sesiune de cumpărături în City Park Mall, te poţi opri să savurezi o cafea sau un fresh în aer liber, în timp ce admiri priveliştea lacului Tăbăcărie. Mă rog, cel puţin teoretic, asta ar fi trebuit să fie ideea.

 Spaţiul cafenelei este amenajat în stil beach bar, o mulţime de fotolii şi canapele albe grupate în jurul măsuţelor cu blat din sticlă, inevitabilele umbrele de soare sau de ploaie, după caz, cu logo-ul unui broducător de bere. Punctul de atracţie al barului îl constituie însă scaunele agăţate cu lanţ, un soi de hibrid între hamac şi leagăn, în care te poţi lăfăi în voie, dar în care băutul cafelei se poate transforma rapid în sport extrem. Deşi ideea cu priveliştea lacustră a fost cât se poate de bine intenţionată, briza lacului în cauză nu este întotdeauna prietenoasă, mirosul acesteia putând trece de la o duhoare suavă cu iz de baltă, la pestilenţial, în funcţie de temperatură, direcţia vântului şi starea de descompunere a organismelor din lac. În cazul meu, am scăpat doar cu un uşor iz de baltă, insesizabil. Cafeneaua este mai tot timpul populată, majoritatea clienţilor fiind de tipul celor care trag de un suc 2 ore, motivul fiind uşor de dedus.

După ce mi s-a adus un meniu, primul lucru pe care l-am constatat a fost că acesta arată foarte bine, atât ca materiale folosite, cât şi ca prezentare. În interior, preţuri mari, foarte mari şi exagerat de mari. Am comandat un latte macchiato la doar 9 lei. După un interval de timp în care, probabil, au trimis pe cineva în oraş după lapte şi cafea, a venit şi comanda mea. Nimic spectaculos, un pahar ce conţinea latte macchiato, două paie şi două pliculeţe de zahăr. Totul aruncat pe masă, fără şerveţel, farfurie etc. Doar suntem la terasă, nu? Ce să mai zic de cafeaua în sine. O zeamă lungă, cu vagă aromă de cafea cu lapte. Am băut-o rapid, am achitat nota şi am plecat.

Bourbon Summer Breeze primeşte 2 stele.

Bourbon Summer Breeze funcţionează pe societatea SC AMARUII SRL, administrată de Răzvan Cristian Iacob, care mai este implicat în Elcora Nav SRL, RF Pub SRL, Bourbon SRL şi Hacienda Cafe SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii