Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Byblos Restaurant & Lounge Bar, monopol pe trotuarele Bulevardului Tomis (galerie foto)

ro

07 Jul, 2011 00:00 7082 Marime text

cap_3.jpgCu siguranţă, v-aţi obişnuit deja cu peisajul oferit de zona „mondenă" a Bulevardului Tomis pe perioada sezonului estival, când absolut toate localurile îşi etalează terasele pe trotuare, unele dintre ele (vezi „Crema Lounge Café e Dolce") ameninţând chiar cu acapararea carosabilului...

Şi când un singur trotuar nu este suficient, terasele se extind... peste bulevard, ca în cazul restaurantului cu specific libanezo-internaţional, Byblos. Astfel, restaurantul ce poartă numele unui oraş libanez, celebru port la Marea Mediterană, este un local imposibil de ocolit... la propriu! Fie că treceţi pe bulevard, cu maşina, fie că vă strecuraţi printre mesele de pe trotuare, vă veţi afla, la un moment dat, în interiorul complexului creat de restaurantul Byblos şi lounge bar-ul cu acelaşi nume.

După aproape doi ani de funcţionare, localul, iniţial un restaurant libanez „de fitze", se resimte. Tapetul textil de culoare neagră cu modele aurii care acoperă pereţii, este, pe alocuri dezlipit şi rupt, iar în locurile în care nu există tapet, pereţii au nevoie urgentă de o mână de var. Noroc cu tablourile reprezentând scene desprinse parcă din 1001 de nopţi, care mai înviorează atmosfera, un pic cam întunecată, din interior.

Dacă pe terasa restaurantului erau două mese ocupate, în interior nu era niciun client. M-am aşezat la o masă şi am comandat din meniul cu specific libanezo-internaţional o porţie de pui cu sos de lămâie cu garnitură de cartofi picanţi, ambele preparate făcând parte din bucătăria tradiţională libaneză. Pe care am reuşit să le gust după 20 de minute de aşteptare.

Mi-a trebuit ceva timp să mă obişnuiesc cu ideea că pieptul de pui în sos de lămâie nu este un soi de peşte, deşi papilele mele gustative ar fi putut să jure că în farfurie este saramură şi nu altceva. Cel puţin a fost un exerciţiu culinar interesant. Cât despre garnitura de cartofi, aceasta vine servită separat, şi constă în cartofi tăiaţi cubuleţe şi prăjiţi sumar, cât să fie pe jumătate cruzi... Bucătăria libaneză nefiind specialitatea mea, nu pot decât să constat şi să mă minunez. Tot meniul a costat în total 26 de lei. Recunosc că se poate mânca mai bine şi în condiţii ceva mai bune, în aceeaşi zonă a oraşului.

 byblos.jpg

Restaurantul are şi o terasă acoperită care ocupă în totalitate trotuarul din faţa localului, de unde puteţi admira Bulevardul Tomis în toată splendoarea lui şi, dincolo de bulevard, cafeneaua de trotuar Byblos Lounge Bar, acum un bar în toată regula. Barul a renunţat la clasicele umbrele în favoarea unei copertine mai stilate. Mobilierul este din ratan sintetic de culoare albă, iar pernele de pe canapele, care au avut pe vremuri culoarea roşie, acum sunt de un roşu decolorat de soare.

Şi aici, preţurile sunt uşor umflate, dar nu excesiv, doar trebuie să justifici cumva privilegiul de a-ţi savura cafeaua în mijlocul trotuarului. 14 lei un cocktail, 6 lei o cafea, 8,5 lei un latte machiatto.

Ambele localuri primesc 3 stele.

Restaurant Byblos şi Byblos Lounge funcţionează pe societatea SC Luma Premium SRL având ca unic asociat şi administrator pe Wael Said Kassab, cetăţean libanez.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eugen 07 Jul, 2011 16:26 Astia sint chiar nesimtiti.