Captain Cook şi terasa dărăpănată... (galerie foto)
Captain Cook şi terasa dărăpănată... (galerie foto)Nu vă entuziasmaţi, nu este vorba nicidecum de titlul următorului film din saga „Piraţii din Caraibe", ci doar de binecunoscutul pub Captain Cook, de pe Aleea Dispensarului, în complexul Cireşica, imediat după sensul giratoriu, pe dreapta.
Vară fiind, cei de la Captain Cook s-au cam grăbit atunci când au amplasat mica terasă din faţa localului, şi au trecut cu vederea că elementele care împrejmuiesc terasa arată ca după o vizită a triburilor migratoare. Panourile din placaj sunt dezmembrate, iar pe alocuri geamurile sunt crăpate sau de-a dreptul sparte. Nu de alta, dar la un vânt mai puternic un client mai ghinionist ar putea să se aleagă cu ceva fisuri, în cel mai fericit caz... Şi pentru că nu am vrut să risc să mi se întâmple aşa ceva, am „urcat la bord", urmând inscripţia de pe uşa de la intrare care te întâmpină cu un mesaj în limba spaniolă: „Bienvenido a bordo!". La bordul „corăbiei" nici urmă de căpitan, în schimb localul era aproape plin de clienţii care s-au adăpostit înăuntru de stihiile dezlănţuite. Deşi măreaţa instalaţie de evacuare a fumului este expusă la vedere, se pare că aceasta face parte doar din decor, pentru că fumul gros de ţigară umplea localul din belşug.
M-am aşezat la o masă şi după vreo 5 minute de gesticulat, am primit un meniu, din care am comandat în viteză o cafea, la 3,5 lei şi o ciorbă de văcuţă „ţărănească". După care m-am apucat să „explorez" vizual „comorile" piraţilor, constând în maşini antice de cusut, aparate radio cu lampă şi alte minunăţii care mai de care mai vechi şi inutile şi care împodobesc din belşug pub-ul. Am explorat şi am explorat, iar după vreo 20 de minute a venit şi cafeaua. Aveam să mai aştept încă 20 de minute şi după ciorbă, dar nu am avut timp să mă plictisesc, pentru că la masă mi-a fost adusă cea mai murdară olivieră a tuturor timpurilor, o adevărată relicvă a restaurantelor scufundate probabil. Tot aici am văzut pentru prima dată, o solniţă cu orez, folosită probabil în ritualuri voodoo sau de exorcizare... Iar când în final a apărut şi ciorba, am înţeles că, „ţărănească" este un termen care nu se referă la reţetă sau la modalitatea de preparare, ci doar la maniera de servire a meniului respectiv. Ciorba de văcuţă, la doar 6 lei, era împrăştiată peste tot, probabil din cauza vitezei cu care a fost aruncată în farfurie, sau din cauza transportului la masă. Ideea e că ciorba pe care am aşteptat-o peste jumătate de oră, a ajuns la masă atât de „fierbinte" încât după ce am turnat o lingură de smântână în ea, a ajuns, convenabil, la temperatura camerei. Am mâncat repede, şi am cerut şi nota de plată, specificând că mă grăbeam. După încă 10 minute de aşteptat, m-am dus personal la casă să achit nota. Am reuşit să recuperez bonul fiscal, şi am plecat departe de locul acela înfricoşător.
Captain Cook Pub&Grill primeşte 1 stea.
Captain Cook funcţionează pe societatea SC RENASIO SRL, având ca unic asociat şi administrator pe Eugen Ene.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp