Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care-i cea mai mare groapa a Constantei?! (galerie foto)

ro

01 Mar, 2010 23:28 2339 Marime text
cap_3.jpgMazăre: „Orice reparaţie o facem acum când temperatura nu permite nici măcar pornirea staţiei de asfalt înseamnă bani aruncaţi şi cercetări de la DNA. Vreau să vă spun să fiţi fericiţi! Dacă trăiaţi în Bucureşti..."

Primarul Radu Mazăre ne spunea săptămâna trecută, că ar trebui să fim fericiţi pentru că trăim în Constanţa. Să nu ne mai plângem că străzile sunt împânzite cu gropi şi să fim realişti: în alte locuri din ţară situaţia este mult mai gravă.

colaj_3.jpgAşa grăit-a Mazăre: „Care dintre dumneavoastră aţi fost în Bucureşti sau în alte oraşe ale ţării? Faţă de situaţia drumurilor din România, între oraşe şi în oraşe, noi stăm parfum. Cică da, da' trăim în Constanţa! Nu, trăim întâi în România, şi dup-aia în Constanţa". Însă, cum deocamdată trăim mai întâi în Constanţa, după aceea în România şi abia apoi, cu greu, în Europa, ne-am gândit să luăm la pas (sau la roată) oraşul pentru a vedea ce înseamnă străzi... „parfum". Pe strada I.L. Caragiale, aproape de bulevardul I.C. Brătianu, găsim un crater de toată frumuseţea, mustind de apă adunată în urma ploilor din ultimele zile. Cei mai puţin îndemânatici nu reuşesc să evite locul de îngropăciune pentru roată, iar cei care izbutesc, creează o coadă de toată frumuseţea, că doar nu poţi să depăşeşti groapa fără a aştepta să treacă şi cei care vin din sens opus. Dacă ajungi în Peninsulă, situaţia se agravează. Nicio stradă fără gropi - pare a fi sloganul zonei. Este adevărat, apa a acoperit găurile din asfalt, însă autoturismele suferă în tăcere. Întreaga zonă peninsulară este parcă bombardată. Strada Revoluţiei din 22 decembrie 1989 arată ca după... revoluţie. La orice pas sau metru parcurs la volanul maşinii, câte o hârtoapă te face să te zgâlţâi. Dar... mergi mai departe. Drumul se prezintă la fel până în Piaţa Ovidiu, loc emblematic pentru Constanţa. Dar... uitat de autorităţi. Ovidiu, de pe soclul său parcă veghează îngândurat cum îşi distrug constănţenii maşinile. Şi nimic nu mai poate salva de la distrugere.

colaj_4.jpg„Vedetele": Peninsula şi Aurel Vlaicu

Piatra cubică de sub asfalt iese la lumină de parcă ar fi fost o comoară demult îngropată. Poate, cu puţin noroc, asfaltările se vor muta din centrul oraşului sau de pe arterele principale şi în locurile pe care vara, umblă picior de turist care, este adevărat, nu votează aici. De altfel, pe drumul dus-întors spre şi dinspre Portul Tomis, numai strada Mircea cel Bătrân pare să fi scăpat de „bombardamente". Sau poate că gropile nu se văd din cauza aglomeraţiei. Maşinile par parcate una peste cealaltă, mai ales de când s-a mutat în zona Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local. La celălalt capăt al oraşului, pe bulevardul Aurel Vlaicu, situaţia este dezastruoasă. Doar dacă zbori nu dai în gropi. Dar, cum maşinile circulă pe carosabil, smuciturile şi hurducăielile fac parte din „parfumul" plimbării pe acolo. Dar nu-i nimic, municipalitatea veghează. „Aurel Vlaicu este o şosea proastă, făcută de pe vremea lui Ceauşescu, fără fundaţie, pe unde circulă camioanele grele. Aurel Vlaicu va intra într-o reparaţie capitală, ceea ce înseamnă scoaterea şinei de tramvai şi construirea unei fundaţii noi, de la zero. Va fi o lucrare extrem de amplă pe Aurel Vlaicu şi va fi un deranj destul de mare pentru cei care locuiesc acolo. Ca să rezolvăm o dată pentru totdeauna ce nu au rezolvat comuniştii când au construit oraşul şi Aurel Vlaicu. Se va lucra pe jumătate şi se va circula numai pe jumătate şi dup-aia invers. Deci, Aurel Vlaicu intră total în reparaţii de la fundaţie. D-aia este aşa şoseaua", ne-a liniştit Mazăre. Până atunci... vorba românului: Dumnezeu cu mila! Dar, cu siguranţă, cazurile prezentate de noi sunt numai câteva din „galaxia" găurilor din asfaltul Constanţei. Tocmai de aceea, aşteptăm ca cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa să ne ofere şi alte exemple de gropi în care poţi, la propriu, să-ţi rupi maşina. Sau poate ne ajutaţi să alegem regina gropilor din Constanţa.

Dar, înainte să judecăm (sau să plătim reparaţiile în service) să nu uităm că primarul Radu Mazăre ne-a... liniştit: „Oamenii trebuie să stea liniştiţi pentru că există banii alocaţi, există contractul în vigoare. Programul de asfaltare cât şi de reparaţie se va derula normal, dar atunci când temperatura va permite conform STAS-ului. Orice reparaţie o facem acum când temperatura nu permite nici măcar pornirea staţiei de asfalt înseamnă bani aruncaţi şi cercetări de la DNA. Vreau să vă spun să fiţi fericiţi! Dacă trăiaţi în Bucureşti...".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii