Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De toate pentru toţi Club Caffe Amfitreatru - şi bar, şi restaurant, şi cofetărie (galerie foto)

ro

27 Aug, 2011 02:08 9466 Marime text
DSC01538.jpgClub Caffe Amfiteatru este una dintre cele mai vechi locaţii din Constanţa. Îmi revin încă amintiri din copilărie despre Amfitreatru, pe vremea aceea cofetărie, care, de-a lungul mulţilor ani de existenţă, şi-a schimbat decorul, mobilierul, specificul, probabil şi patronatul, dar a rămas cu numele care l-a făcut celebru. Cu toate că este ascuns de ochii trecătorilor din cauza copacilor care au crescut zdravăn împrejurul lui, pe bulevardul Tomis nr 334A, la parterul blocului ST8, localul poate fi reperat uşor, mai ales noaptea, când se aprinde firma extrem de luminoasă şi felinarele amplasate de-o parte şi de alta a drumului ce duce la intrarea în local. Cei din cartier pot chiar să spună că stau „la Amfiteatru", fiind una din acele zone care au luat numele restaurantelor consacrate din vremuri pe care puţini şi le mai amintesc, aşa cum este, de exemplu, şi Trocadero. Cu toate acestea, Amfiteatru a păstrat prea puţin din specificul lui, mai exact, o încăpere, undeva în dreapta barului propriu-zis, numită cofetărie, destinată în special melancolicilor. Trebuie să recunosc că şi eu mă număr printre ei, pentru că, în copilărie, primeam ca recompensă, pentru faptele bune, o amandină de la Amfitreatru. Numele însă nu mai spune atât de multe acum, iar cei care frecventează locul se împart în două categorii bine delimitate: cei pe care i-am menţionat, care între timp au ajuns la vârsta a doua sau chiar a treia şi tinerii din cartier, care aleg să vină aici ca să bea o bere şi să se uite la meci. Pentru ca diferenţa să fie şi mai vizibilă, clienţii care vin pentru o prăjitură stau, din câte am observat, pe terasă, în timp ce categoria cealaltă ocupă mesele din interior. Localul arată bine, este mobilat într-un stil relativ simplu și cu bun gust și, mai important decât orice, este curat.

Meniul include de toate pentru toți, de la băuturi răcoritoare și preparate pe bază de cafea la diferite amestecuri de licori alcoolice, deserturi și chiar mâncare. În ceea ce privește prețurile, cred că ambele categorii de clienți ai localului își pot permite, relativ ușor, să frecventeze Club Caffe-ul. Un espresso costă 4.5 lei, la fel şi o ciocolată caldă cu frişcă, un cappucino este cinci lei, un Irish Coffe costă zece lei, iar sucurile sunt între 3.5 lei şi şapte lei. O porţie de paste costă între 12 şi 14 lei, pizza variază între 12 şi 18 lei, iar salatele sunt între zece şi 14 lei. O porţie de clătite cu ciocolată sau gem costă cinci lei, la fel şi tiramisu şi crema caramel, în timp ce clătitele cu fructe sau îngheţată sunt puţin mai scumpe, ajungând la opt lei.

Club Caffe Amfiteatru funcţionează pe societatea Daytona International, fiind doar una dintre multele locaţii pe care le deţine firma. Daytona International, cu sediul în Neptun, municipiul Mangalia, mai are puncte de lucru la: Parc de distracţii Orăşelul Copiilor, str. Theodor Burada nr. 1, în incinta Autogara Sud şi în piaţa agroalimentară Griviţa şi Cafe bar Delicia, toate în municipiul Constanţa, limita plajei în faţa restaurantului Subacvativ din Vama Veche şi perimetrul Teatrului de vară din Mamaia, unde funcţionează un chioşc şi o terasă. Unicul acţionar şi administrator este Cătălin Mihail Caracostea.

Club Caffe Amfiteatru primeşte trei stele.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dna 27 Aug, 2011 09:44 cine il sustine? ce mafie-de unde banii?
  • dna 27 Aug, 2011 09:42 sa vina garda financiara si politi-la cofetarie nu dau bon fisca e contabilitate dubla?evaziune,spalare de bani?