Dinner Time, autoservirea de la Urgenţă (galerie foto + document)
Dinner Time, autoservirea de la Urgenţă (galerie foto + document)Majoritatea clienţilor care obişnuiesc să poposească în acest local pentru a-şi potoli foamea sau, după caz, pentru a cumpăra ceva de mâncare la pachet, reprezintă persoanele care au pe cineva internat în spital, urmaţi îndeaproape de personalul spitalului şi, nu în ultimul rând, de oamenii care lucrează în zonă sau la o distanţă accesibilă într-un timp scurt. Pe lângă faptul că o alternativă, ca şi accesibilitate, la acest restaurant nu prea este de găsit în apropierea spitalului, unul dintre motivele principale care îi fac pe clienţi să se înghesuie la galantarele cu mâncare caldă este preţul meniurilor, care, din ce am constatat la faţa locului, atunci când nu sunt ieftine, sunt... foarte ieftine! Ca să exemplific, cea mai scumpă ciorbă te costă 6,5 lei, iar cea mai ieftină 4,5 lei. O salată de sfeclă roşie - 3 lei, o porţie de 300 de grame de iahnie de fasole costă 4,5 lei, majoritatea garniturilor având un preţ mediu de 4 lei. Pentru mâncarea gătită la felul doi veţi scoate din buzunar între 7,5 lei pentru un ostropel de pui şi 9 lei pentru o porţie de 350 de grame de ardei umpluţi. Cea mai ieftină salată este salata de varză alba, 200 de grame la numai 2 lei, iar pentru aceeaşi cantitate de salată Boeuf veţi plăti 7 lei.
Există părerea preconcepută potrivit căreia mâncarea ieftină fie este de proastă calitate, fie este servită în condiţii improprii. Sincer, mă aşteptam să găsesc un soi de cantină socială când am intrat în autoservirea Dinner Time, cu ideea că ceva, ceva trebuie să fie în neregulă. M-a surprins în primul rând curăţenia evidentă, (pot să pariez că există secţii în spital care ar avea multe de învăţat la capitolul curăţenie de la Dinner Time!), iar faptul că sala de mese este păstrată curată în condiţii de trafic continuu chiar este de admirat. Spaţiul este împărţit în două zone, zona cu autoservirea, unde se găsesc şi câteva mese (amatorii de artă plastică vor recunoaşte în tablourile de pe pereţi semnătura maestrului Ion Tiţoiu. Sincer, nu mă aşteptam să găsesc un vernisaj de pictură într-o autoservire!), şi o sală de mese separată, unde se află şi accesul la toalete, care nu fac notă discordantă la capitolul curăţenie.
Problema servirii mesei în condiţii improprii fiind eliminată, mai rămâne de văzut daca raportul calitate-preţ este sau nu subunitar. Mâncarea se cumpără direct de la galantar, folosind sistemul cunoscut popular sub numele de „împinge-tava". Poţi alege orice combinaţie posibilă, atâta vreme cât meniurile respective sunt expuse la vânzare. Mâncarea este comestibilă, probabil hrănitoare, dar nu foarte gustoasă, condiţie impusă probabil de către clientela ţintă, majoritatea acestora consumând mâncare de regim. După câteva doze şoc de sare şi piper, parcă, parcă am reuşit să aduc ciorba de văcuţă la parametri normali, suficient cât să se califice drept mâncare şi nu altceva.
Dinner Time pică la capitolul calitate, dar rămâne o sursă viabilă pentru cei care doresc să suplimenteze meniul gratuit servit în spital.
Restaurant Dinner-Time primeşte 3 stele.
Dinner Time funcţionează pe societatea SC Rentals SRL, având ca obiect de activitate principală închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate şi al cărei administrator şi unic asociat este DINU Florin-Adrian. Acesta mai este implicat şi în societăţile SC Bros Events SRL şi SC Amnesia Entertainment SRL, cea din urmă fiind administrată de Florin Burgă, patronul de la Cafe del Mar, terasă care a ars din temelii în toamna anului trecut.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp