Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enigma Terasei Napoli din Mamaia Pe bon apare un cod fiscal „furat" de la o firmă din Ilfov (galerie foto)

ro

01 Aug, 2011 00:00 5076 Marime text
cap_4.jpgAflată în procedură de executare silită, Terasa Napoli din Mamaia emite bonuri cu un cod fiscal aparţinând unei firme din judeţul Ilfov

Mi-am promis că nu voi mai experimenta pe mine atunci când vine vorba de cârciumi nou deschise, mai ales dacă acestea şi-au găsit spaţiu în arhiplina staţiune Mamaia, dar am călcat, din nou, strâmb. Valul de turişti din zona Cazino m-a împins, în weekend, spre singura terasă care nu părea atât de plină şi de gălăgioasă: Restaurant Napoli, situată chiar în miezul distracţiei, în piaţeta mai sus amintită. În faţă, acelaşi şef de sală care aşteaptă clienţii cu meniul în mână şi încearcă din răsputeri să te convingă de faptul că, aici, vei mânca cele mai gustoase preparate, vei bea cele mai răcoritoare cocktail-uri şi că, evident, pentru toate acestea nu îţi vei lăsa portofelul amanet. În afara terasei propriu-zise, sunt amplasate câteva mese de răchită la care ar trebui să se aşeze cei care servesc „doar un suc". Nu ţi se spune direct acest lucru, dar impresia mea a fost că ar cam trebui să „te simţi" şi să laşi mesele dinăuntru pentru cei care fac o consumaţie mai consistentă.

Consultarea meniului, interzisă cardiacilor

Se ştie că Mamaia nu este o staţiune pentru buzunarul oricui, dar asta nu a făcut să suport mai uşor preţurile de la Napoli. Pentru o lămâie stoarsă în apă, cu puţin colorant cu aromă de zmeură, pe scurt, o limonadă, am plătit nu mai puţin de 14 lei. Şi asta pentru că mi s-a părut de-a dreptul aberant să plătesc 8 lei pe o sticluţă de 0.25 l de Coca Cola. Pentru cei cu dare de mână, meniul include variate cocktailuri, între 20 şi 30 de lei, dar şi şampanie Dom Perignon, pentru care ar trebui să plătiţi 900 de lei. Dacă vreţi să mâncaţi, pregătiţi-vă pentru o notă de plată consistentă. O salată cu fructe de mare, de exemplu, costă 22 de lei, o porţie de bruschete cu somon, 18 lei, un muşchi de vită, 52 de lei, pastele sunt între 20 şi 30 de lei iar deserturile se încadrează între 10 şi 20 de lei. Mâncarea, evident, cu nume sofisticate, italieneşti, dar pregătită de aceiaşi bucătari români.

După cum spuneam, clienţii de la mesele de afară nu sunt la fel de importanţi precum cei care servesc masa, înăuntru. Dovadă că, după ce am cerut nota de plată, am aşteptat mai bine de jumătate de oră înainte ca ospătarul să o aducă, justificând că este „treabă".

Codul fiscal de pe bon aparţine unui butic din Ilfov

Terasa Napoli funcţionează pe societatea Pam Intercom SRL, aflată în dizolvare juridică din luna martie, iar, la data de 30 iunie, a început procedura de executare silită. Pe toată perioada funcţionării, Pam Intercom a primit amenzi de la ANSVSA, ITM şi Primăria Constanţa, pe care le-a contestat, de fiecare dată, în instanţă. În plus, societatea a primit şi mai multe somaţii de plată, una dintre firme cerând chiar procedura insolvenţei, care a fost refuzată în instanţă. Cireaşa de pe tort este, însă, alta: pe bonul emis de Terasa Napoli apare un cod fiscal al unui firme din Cernica, judeţul Ilfov, care are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei". Această firmă, Claunisimo SRL, aparent fără nicio legătură cu Pam Intercom SRL, este administrată de Valerica Claudia Zhang.

Costică Petu, unicul asociat şi administrator al societăţii Pam Intercom SRL, figurează ca acţionar la alte trei societăţi: Pam Improexp SRL, Pam-Litoral Services SRL şi Dobrogea Estival Company SRL.

Terasa Napoli primeşte două stele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii