Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La restaurant Costas (La Steaguri), clienţii stau mai înghesuiţi ca sardelele (galerie foto)

ro

16 Jul, 2011 00:00 9256 Marime text

6-costas_costas.jpgRestaurantul cu terasă La Steaguri este amplasat în Satul de Vacanţă, pe ultima sută de metri de alee principală, înainte de intrarea în staţiunea Mamaia, pe partea dreaptă. Pentru La Steaguri, orice trecător care se aventurează prin faţa localului, devine un potenţial client, fiind acostat de către angajaţii restaurantului, cu mesaje specifice de întâmpinare şi promisiuni ale unei experienţe culinare de neuitat... De cele mai multe ori, în pofida faptului că ochii îţi spun exact contrariul, ospătarii te invită folosind expresia: „AVEM MASĂ LIBERĂ!". Asta în condiţiile în care terasa restaurantului pare că sfidează legile fizicii, înghesuind pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, nu mai puţin de 120 de locuri, în majoritatea timpului ocupate. Am trecut de multe ori pe lângă acest restaurant, evitând, de cele mai multe ori în ultimul moment, panourile imense cu preţuri amplasate „strategic" în mijlocul drumului, şi întotdeauna m-a surprins faptul că, deşi există o mulţime de terase şi restaurante în zonă, aici este tot timpul aglomerat. Preţurile sunt mici, într-adevăr, meniul zilei costă doar 13 lei.

15072011545.jpgDar parcă nu este suficient pentru a te înghesui, la o temperatură de peste 40 de grade, şi să petreci cel puţin o oră în acest loc. Am comandat o pizza, cea mai scumpă costă 19 lei, şi o apă minerală de 500 ml, la 5 lei. Menţionez că la pizza nu sunt trecute în meniu nici dimensiunea, nici gramajul, aşa că am mers pe încredere de data asta. După jumătate de oră de aşteptat într-o căldură insuportabilă, ventilatorul anemic de pe una din laturile terasei nefăcând altceva decât să sporească şi mai mult frustrarea cu care aşteptam măcar o boare de aer, a apărut şi pizza. Mare, fierbinte şi... cam atât. Acoperită din abundenţă cu caşcaval topit până când s-a transformat în ulei şi o substanţă de culoare galbenă şi gust de cauciuc, sub care cu greu mai puteai distinge, vizual, ingredientele folosite. Un fel de salam, cârnaţi, urme de ciuperci şi o zeamă roşie, de provenienţă incertă. Aspectul era egalat doar de gustul unic şi deosebit... de rău.

De parcă toate astea nu ar fi fost de ajuns, terasa a fost subit învăluită de un nor consistent de fum negru şi înecăcios. Ce să vezi! Era doar grătarul pe care se prepară micii, amplasat cum nu se poate mai bine, astfel ca tot fumul să bată înspre terasă, impregnând astfel hainele clienţilor cu o aromă de neuitat.

Costas La Steaguri primeşte 2 stele.

Restaurantul funcţionează pe societatea SC COSTAS SRL, având ca unic asociat şi administrator pe Constantin Bacula.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • balauru 14 Jun, 2015 21:25 special pentru Bacula: Cea mai bună zi din viaţa ta este acea în care decizi că viaţa îţi aparţine. Fără scuze şi pretexte. Fără cineva pe care să te sprijini sau să îl acuzi. Viaţa este un dar şi e darul tău, este o uimitoare călătorie şi numai tu eşti responsabil pentru unde vei ajunge. cine rade la urma va rade mai bine
  • Un potential client 09 Aug, 2014 17:22 Niste angajati foarte nerusinati si tupeisti si niste conditii care lasa de dorit mult!!
  • gaby 01 Aug, 2011 22:57 imi place acest restaurant....si vreau sa multumesk personalului de acolo...sh pwpicii ptr anutza...ce mai dulce fata sh promit ca am sa mai vin acolo e super