Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mystique Cafe Ospătari plictisiţi, înghesuială, zgomot şi maşini care blochează circulaţia (galerie foto)

ro

06 Aug, 2011 00:00 8544 Marime text
06-restaurant.jpgMystique Cafe se află pe strada Ion Raţiu nr 1A, la intersecţia cu Unirii, în zona Faleză Nord. Nu vă lăsaţi însă păcăliţi de locaţia „de lux" şi nici de numele sofisticat, pentru că acest local nu este, în realitate, nimic altceva decât o cârciumă de cartier. Barul propriu-zis este amenajat într-o casă, sau, mai bine zis, într-o jumătate de casă: două camere despărţite de un hol mic în care este înghesuit barul. Nici la capitolul terasă nu stă mai bine: prea multe mese împrăştiate în curte, două plante şi un copac care ţine umbră la intrare. Cât despre design, mi-e greu să înţeleg de ce anume a ales patronul să forţeze atât de tare nota şi să decoreze barul cu perdele, draperii mov şi tot soiul de motive orientalo-occidentalo-pitoreşti care se potrivesc, în contextul dat, „ca nuca-n perete".

Pe terasă, muzica era dată puţin cam prea tare dar, chiar şi aşa, auzi perfect, şi mai mult decât ai vrea, ce discută vecinii, şi asta pentru că mesele sunt aşezate destul de aproape una de cealaltă.

restaurant_mystique_3.jpgServirea este, şi ea, de cartier. Pregătiţi-vă ca ospătăriţa să vă vorbească la „per tu", să nu vă viziteze prea des şi să aşteptaţi minute bune pentru comandă. Meniul este destul de consistent, include cafea, sucuri, bere şi cocktail-uri, la preţuri rezonabile. O limonadă, pe care nu o recomand, totuşi, costă 7 lei, un ness frappe, acelaşi preţ, o bere Timişoreana este 4 lei, iar pentru un cocktail fără alcool ar trebui să plătiţi undeva între 8 şi 10 lei.

În timpul anului şcolar, cafeneaua este frecventată în special de studenţi, datorită apropierii de sediul vechi al Universităţii Ovidius, iar localul pare că şi-a păstrat clienţii şi în vacanţă. Şi vara, şi iarna, însă, aceeaşi problemă: clienţii barului îşi parchează maşinile pe Ion Raţiu, în faţa terasei, pe singura bandă de sens, şi blochează astfel circulaţia care, şi fără ajutorul lor, se desfăşoară greoi în zonă. Drept urmare, sunetul nervos al claxoanelor este la ordinea zilei, iar cei care îşi beau cafeaua pe terasă ar putea să mai audă şi câteva replici violente ale şoferilor.

Mystique Cafe funcţionează pe societatea Euro Trade Divers SRL, avându-l ca unic acţionar şi administrator pe Alexandru Bogdan Gheorghe.

Mystique Cafe primeşte două stele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • p 21 Sep, 2013 19:18 daca sunteti ziaristi , fiti ziaristi pana la capat si sesizati autoritatile in ceea ce priveste blocatul circulatiei...pe cei care parcheaza acolo si blocheaza circulatia ii doare in ...si se p...pe toata lumea atata timp cat politia nu-i va sanctiona....amenda dupa amenda sa-i usture pe ciumetzi si sa sa vezi ce le trece jmechereala....pana atunci ocoliti masinile parcate acolo si continuati sa va bagati ...in gura lor ...doar traim in RO altfel ar fi dost disciplinati demult jegosii aia...