On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)
On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)Restaurantul On Plonge este foarte cunoscut în oraş. Probabil datorită vechimii şi locului în care este amplasat, exact pe digul din Portul Tomis. Clădirea este mare, în formă de val, să se potrivească cu zona şi specificul restaurantului. Poţi sta la parter, unde arată ca o cantină, care îmi inspiră un restaurant ieftin. La etaj se schimbă treaba. Sunt foarte multe geamuri, aşa că priveliştea este minunată. Vezi golful, cândva plin de yachturi, şi ţâşnitoarea pusă în mijlocul apei. E foarte relaxant şi liniştitor. Poţi sta şi pe terasă atunci când este cald. Este plăcut să mănânci ceva la un metru de mare, dar deranjant din cauza maşinăriilor care construiesc noua Marină Tomis. Am auzit o grămadă de zvonuri despre mâncare, cum că se întâmplă lucruri dubioase prin bucătărie, cum că produsele sunt vechi, dar am mâncat de multe ori acolo şi nu am păţit nimic. Dacă acele zvonuri sunt adevărate, cred că ţine şi de norocul fiecăruia. Recomand cu căldură rechinul (nu prea contează dacă e în ciorbă sau prăjit) şi rapana (melci de mare). Cea din urmă se spune că este afrodisiacă, aşa că sunt mai multe motive pentru care este folositoare. Servirea este foarte bună. Ospătăriţele roiesc ca nişte albine în jurul tău şi majoritatea chiar ştiu să-ţi explice diferite lucruri din meniu. Nu toţi suntem cunoscători de minunăţiile ascunse în apă şi preparate în bucătăria lor. Când ajung la preţuri, totul se duce spre şi mai bine. Nu cred că găseşti astfel de preţuri într-un alt restaurant, cât de cât decent, din oraş. O masă pentru două persoane, cu felul întâi, felul doi şi ceva de băut, nu depăşeşte 60 - 70 de lei. Costă 4 lei o cafea, ciorba porneşte de la 5 lei, iar dacă nu vrei să încerci peştele sau fructele de mare, poţi mânca o pizza cu 14 - 15 lei. Ce îţi poţi dori mai mult ? Un raport calitate - preţ excelent. Mai există şi On Plonge Jr., restaurant amplasat într-o zonă la fel de frumoasă, în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, dar despre care nu am auzit lucruri foarte bune.
Societatea pe care funcţionează restaurantul este On Plonge SRL şi este administrată de controversatul, fost scafandru, Gheorghe Oancea. Mai este implicat în Shark SRL, Plonge Prest SRL, Plonge SRL, Mobitom SA, firmă cu puternice legături cu primarul Radu Mazare, câştigătoare a numeroase licitaţii publice. Aceasta nu este singura afacere care leagă numele Oancea de cel al lui Mazăre. Este acţionar şi în Five Holding SA, proprietară a magazinului Brick, despre care se spune că este „afacerea lui Mazăre". Pe lângă toate acestea, este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România. Aşa cum aşchia nu sare departe de trunchi, copiii lui Oancea deţin restaurantul La Cetate din parcul Tăbăcăriei, de lângă Ţara Piticilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp