On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)
On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)


Restaurantul
On Plonge este foarte cunoscut în
oraş. Probabil datorită vechimii şi locului în care este amplasat, exact
pe
digul din Portul Tomis. Clădirea este mare, în formă de val, să se
potrivească
cu zona şi specificul restaurantului. Poţi sta la parter, unde arată ca o
cantină, care îmi inspiră un restaurant ieftin. La etaj se schimbă
treaba. Sunt
foarte multe geamuri, aşa că priveliştea este minunată. Vezi golful,
cândva
plin de yachturi, şi ţâşnitoarea pusă în mijlocul apei. E foarte
relaxant şi
liniştitor. Poţi sta şi pe terasă atunci când este cald. Este plăcut să
mănânci
ceva la un metru de mare, dar deranjant din cauza maşinăriilor care
construiesc
noua Marină Tomis. Am auzit o grămadă de zvonuri despre mâncare, cum că
se
întâmplă lucruri dubioase prin bucătărie, cum că produsele sunt vechi,
dar am
mâncat de multe ori acolo şi nu am păţit nimic. Dacă acele zvonuri sunt
adevărate, cred că ţine şi de norocul fiecăruia. Recomand cu căldură
rechinul
(nu prea contează dacă e în ciorbă sau prăjit) şi rapana (melci de
mare). Cea
din urmă se spune că este afrodisiacă, aşa că sunt mai multe motive
pentru care
este folositoare. Servirea este foarte bună. Ospătăriţele roiesc ca
nişte
albine în jurul tău şi majoritatea chiar ştiu să-ţi explice diferite
lucruri
din meniu. Nu toţi suntem cunoscători de minunăţiile ascunse în apă şi
preparate
în bucătăria lor. Când ajung la preţuri, totul se duce spre şi mai bine.
Nu
cred că găseşti astfel de preţuri într-un alt restaurant, cât de cât
decent,
din oraş. O masă pentru două persoane, cu felul întâi, felul doi şi ceva
de
băut, nu depăşeşte 60 - 70 de lei. Costă 4 lei o cafea, ciorba porneşte
de la 5
lei, iar dacă nu vrei să încerci peştele sau fructele de mare, poţi
mânca o
pizza cu 14 - 15 lei. Ce îţi poţi dori mai mult ? Un raport calitate -
preţ
excelent. Mai există şi On Plonge Jr., restaurant amplasat într-o zonă
la fel
de frumoasă, în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, dar despre care nu
am auzit
lucruri foarte bune.
Societatea pe care
funcţionează restaurantul este On Plonge SRL şi este administrată de
controversatul, fost scafandru, Gheorghe Oancea. Mai este implicat în
Shark
SRL, Plonge Prest SRL, Plonge SRL, Mobitom SA, firmă cu puternice
legături cu
primarul Radu Mazare, câştigătoare a numeroase licitaţii publice.
Aceasta nu
este singura afacere care leagă numele Oancea de cel al lui Mazăre. Este
acţionar şi în Five Holding SA, proprietară a magazinului Brick, despre
care se
spune că este „afacerea lui Mazăre". Pe lângă toate acestea, este
preşedintele
Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din
România.
Aşa cum aşchia nu sare departe de trunchi, copiii lui Oancea deţin
restaurantul
La Cetate din parcul Tăbăcăriei, de lângă Ţara Piticilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp