Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pelican, mosia lui Prigoana de Cumpana (document)

ro

17 Aug, 2010 00:00 7178 Marime text
pelican_1.jpgEste un restaurant pe a cărui terasă este plăcut să „pierzi“ timpul. Devenea un loc preferat pentru mine dacă mâncarea ar fi fost mai bună şi porţiile ceva mai mari.

Restaurantul Pelican este situat în centrul istoric al oraşului, pe strada Sulmona nr. 9, aproape de piaţa Ovidiu. Mi se pare un exemplu bun pentru modul în care a fost renovat un restaurant vechi. Nici acum nu este extraodinar, dar arată destul de bine. Interiorul este spaţios, din acest motiv se şi organizează foarte multe nunţi şi botezuri. Sunt multe mese, în unele locuri cam îngrămădite, dar nu este deranjant. Terasa, în schimb, arată foarte bine. Mese frumoase, din lemn, aşezate astfel încât să-ţi ofere o oarecare intimitate. Este acoperită de iederă care, pe lângă aspectul plăcut, menţine şi aerul răcoros. Este chiar relaxant să bei cafeaua în acel loc, eventual să şi mănânci ceva. Preţurile nu sunt foarte mari, costă cam cinci lei o cafea sau un suc, şapte lei o ciorbă şi aproximativ 10 lei un şniţel. În fiecare zi au ofertă la mâncare. Astfel, cu 14 lei primeşti o ciorbă şi felul doi. Îmi place că în această sumă ai totul inclus (ardei, salată, pâine) spre deosebire de alte restaurante unde trebuie să le plăteşti. Chiar dacă preţurile sunt acceptabile, porţiile sunt mici. Parcă sunt făcute pentru copii. Trebuie să mănânci câte două pentru a te sătura. Nici gustul nu este extraordinar, dar nu te poţi plânge. Ospătăriţele sunt în vârstă, dar foarte haioase şi amabile. Chiar dacă nu se mişcă prea rapid, te fac să zâmbeşti şi te întreabă mereu dacă totul este bine. Este un restaurant pe a cărui terasă este plăcut să „pierzi“ timpul. Devenea un loc preferat pentru mine dacă mâncarea ar fi fost mai bună şi porţiile ceva mai mari.

Pelican funcţionează pe societatea Marybur SRL, de care se ocupă Mariana Burcin şi soţul său, Dumitru, care mai este implicat şi în Mariles SRL. Gurile rele îl numesc pe Dumitru „Prigoană de Cumpăna“ datorită faptului că este la cea de-a treia căsătorie... cu aceeaşi femeie. Prima dată s-au căsătorit în anul 1981 şi au divorţat în anul 2000. Nu au putut sta prea mult unul fără altul, aşa că s-au căsătorit iar în anul 2002, urmând un alt divorţ în 2007. După trei ani, aceştia au decis că este mai bine să fie împreună, aşa că s-au căsătorit iar.

pelican_2.jpg

Cu mai mulţi ani în urmă, Dumitru Burcin a denunţat câţiva directori din Primăria Constanţa care i-ar fi cerut şpagă. Potrivit rechizitoriului, Constantin Babuş, Marius Tărcatu şi Ionel Pilat au ajuns să fie anchetaţi de procurorii anticorupţie în baza unui autodenunţ formulat de Dumitru prin care suţinea că în toamna lui 2002, Babuş i-ar fi pretins suma de 20.000 de dolari pentru a-i facilita intrarea la negociere directă în vederea cumpărării terenului aferent restaurantului Pelican. În urma anchetei s-a ajuns la concluzia că banii pretinşi ar fi ajuns la Babuş prin intermediul lui Tărcatu, iar Ionel Pilat l-ar fi constrâns prin ameninţări pe Burcin să dea banii respectivi.

stele_pelican.jpg

Pelican primeşte trei stele. Aş fi acordat mai multe dacă mâncarea ar fi fost mai gustoasă şi porţiile mai mari. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii