Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant Asterix - dacă nu te doboară căldura, te doboară preţurile... (galerie foto)

ro

15 Jul, 2011 00:00 5612 Marime text
cap_3.jpg În plină lună a lui Cuptor, denumire elocventă pentru acest iulie canicular, nu puţine sunt restaurantele care încearcă, fiecare cum poate mai bine, să ofere clienţilor o experienţă cât mai puţin „sufocantă", astfel apelând la tot felul de metode. Localurile mai cu dare de mână te îmbie cu săli de mese spaţioase şi răcorite de aerul condiţionat, pe lângă terasele în aer liber, plasate în apropierea restaurantului, pe trotuare, sau pe unde se mai nimereşte.

Cunoscutul, de acum, restaurant Asterix, de pe strada Cişmelei nr. 16, din cartierul Tomis Nord, este unul din puţinele localuri care se poate lăuda cu o terasă acoperită. De fapt terasa este atât de închisă, lumina şi aerul intrând printr-o singură latură a acesteia, încât impresia iniţială este că ai intrat într-o hrubă sau într-un beci, şi asta în plină zi de vară toridă. E bine că e răcoare, iar plantele cu care este decorată terasa te invită la relaxare, dar parcă totuşi un pic mai multă lumină nu ar fi stricat. Nu vă recomand să intraţi în restaurant în timpul zilei, deoarece aici este întuneric beznă, probabil din raţiuni economice. Tot din raţiuni economice, aerul condiţionat este furnizat prin intermediul geamurilor larg deschise, prin care, uneori, mai adie o briză anemică.

Pe la orele prânzului, terasa restaurantului Asterix este destul de populată, aproape jumătate din mese fiind ocupate. Preţurile au rămas relativ neschimbate faţă de anul trecut, doar puterea de cumpărare a scăzut dramatic, astfel încât la vederea „specialităţii zilei", calcan la grătar cu garnitură de legume sote, la numai 55 de lei, sau cotlet de berbecuţ cu cartofi ţărăneşti, la 48 de lei 200 de grame, îţi cam piere pofta de mâncare. Meniul zilei constând în felul unu, doi şi desert a rămas 20 de lei. De data aceasta, am ales un mic dejun englezesc, tot la 20 de lei, în aşteptarea căruia am comandat un suc, la 5 lei. Servirea este ireproşabilă, astfel că nu a fost nevoie să aştept mai mult de 10 minute.

restaurant_asterix_2.jpg

În platoul rectangular, pe care a fost adus meniul, am putut să identific, fără mare dificultate, următoarele elemente constitutive ale acestuia. Pentru 20 de lei am primit: 8 cubuleţe de caşcaval, 2 ciupercuţe microscopice, 2 felii groase şi grase de bacon, una bucată cârnăcior tip spirală, 2 ouă ochiuri, o roşie coaptă şi un pumn de cartofi prăjiţi şi, după aspect, textură şi gust, reîncălziţi. Mic dejunul campionilor! Gustul a fost acceptabil, nu la fel şi preţul. Localul este decorat şi mobilat frumos, dar pentru a te ridica la nivelul unui restaurant de lux, ar trebui mult mai multă atenţie la detalii. De exemplu, pereţii care împrejmuiesc terasa sunt murdari şi ar trebui, fie curăţaţi, fie văruiţi din nou. Iar dacă tot se serveşte masa şi pe terasă, nişte feţe de masă nu ar strica, în locul ştergarelor de o culoare rezistentă la mizerie folosite în acest scop.

Restaurant Asterix primeşte 3 stele.

Localul funcţionează pe societatea SC. FILA S.H. SRL, având ca asociaţi pe Aurelian şi Florica-Dorina Soare, firma fiind administrată de către Florentina Tănase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii