Restaurantul Colonadelor si notele umflate (document)
Restaurantul Colonadelor si notele umflate (document)


Restaurantul
Colonadelor este foarte vechi în oraş, de pe timpul comunismului.
Probabil din
acest motiv interiorul îţi dă o senzaţie de vechi. Este situat pe strada
Traian
nr. 53, lângă liceul cu acelaşi nume. Exact la intrare este o arcadă
plină de
flori şi verdeaţă. Pe stânga este clădirea de care aminteam mai sus.
Este un
spaţiu mare şi acolo sunt diverse spectacole în timpul iernii (cabaret).
Pe
partea dreaptă sunt saloanele de nuntă. Sunt mari, aranjate foarte
frumos şi
rezervate cu foarte mult timp înainte. Spre exemplu, dacă te hotărăşti
să faci
nunta la Colonadelor, trebuie să rezervi cu aproximativ doi ani înainte.
Dar,
din auzite, merită fiecare ban pe care-l dai şi fiecare minut de
aşteptare. Ce
îmi place cel mai mult la acest restaurant este terasa. Dacă voi ajunge
în Rai,
aşa vreau să arate. Este imensă, plină de verdeaţă, cu vedere spre port.
Un loc
liniştitor într-o după amiază călduroasă sau o seară răcoroasă. Cu
muzica am
observat că au ceva probleme în sensul că nu pun un anumit gen, ci dau
drumul la
radio. De curând au instalat şi un videoproiector, probabil pentru
campionatul
mondial de fotbal. Preţurile sunt modeste. Cu 25 de lei ai parte de o
masă
consistentă şi foarte gustoasă. Vă recomand cu căldură ciorba de burtă
(cea mai
bună mâncată de mine în Constanţa) şi papanaşii care sunt puţin
crocanţi, faţă
de alte locuri. În preajma sărbătorilor, dacă prindeţi cozonaci făcuţi
de ei,
sunteţi foarte norocoşi. Sunt mai buni decât cei făcuţi de bunica mea,
care
face nişte cozonaci extraordinari. Servirea lasă puţin de dorit. Sunt
mulţi
ospătari, dar cam leneşi. Rar îi vezi pe toţi printre mese sau aşteptând
clienţii. Şi mi s-a întâmplat, de două ori chiar, să apară anumite
produse pe
nota de plată pe care nu le-am consumat. Explicaţia lor a fost, de
fiecare
dată, că au greşit. Că este normal să greşeşti. Păcat pentru că este un
loc
chiar frumos, în care aş merge zilnic, dar aceşti ospătari îi strică
farmecul.
Dacă nu ai chef de stat la restaurant, aşteptând mâncarea, poţi merge la
plăcintăria lor care se află în dreapta intrării. Sunt câteva mese
aranjate
frumos printre flori şi plăcinta este foarte reuşită. În aceeaşi zonă se
află
şi hotelul Ten, de patru stele, administrat tot de ei.
Restaurantul
Colonadelor funcţionează pe firma Colonadelor Internaţional SRL,
administrată
de cunoscutul Nicolae Terzi. Asociat în această societate mai este şi
Aurica
Uzun. Fiul lui Nicolae, Stelian, se ocupă de restaurantul La Dolce Vita
de pe
bulevardul Mamaia nr. 271, vis-a-vis de liceul Energetic.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp