Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate pânzele sus Navalis, cafeneaua dedicată marinarilor (galerie foto)

ro

09 Aug, 2011 00:23 4661 Marime text
restaurant_navalis_6.jpgCafeneaua Navalis, situată pe strada Ion Lahovari nr. 127, este, aşa cum îi spune sugestiv şi numele, un templu dedicat obiectelor marine. Steluţe de mare, corăbii în miniatură, timone şi chiar un acvariu cu peşti vii, niciun simbol nu lipseşte din decorul localului.

Amplasat într-o zonă mai puţin vizibilă, localul pare să fie frecventat în special de locuitorii din cartier, fie că vorbim despre copilandri care ies la un suc cu gaşca, fie că sunt oameni în toată firea care se întâlnesc la un şpriţ prelungit şi pleacă acasă pe mai multe cărări, îndrumaţi şi de barmaniţă. Şi chiar au nevoie de ajutor, pentru că cele câteva trepte de la intrare sunt dificil de observat, mai ales în astfel de momente de bună dispoziţie.

restaurant_navalis.jpgChiar dacă spaţiul nu este prea generos, senzaţia de aglomeraţie nu este atât de acută pe cât aş fi crezut. Mesele, deşi sunt şi ele destul de mici, îţi permit să stai destul de lejer şi relativ la distanţă de ceilalţi clienţi. Asta nu înseamnă însă că nu auzi ce vorbesc, dar cum majoritatea se cunosc între ei, nu văd de ce ar fi o problemă. Pereţii sunt decoraţi, fără a respecta un stil anume, cu tot soiul de embleme ale mării, iar mobilierul este din lemn masiv, sugerând structura unei corăbii. Pe fiecare masă sunt aşezate vaze cu scoici şi steluţe de mare, iar simbolurile nu sunt lăsate deoparte nici măcar în toaletă, unde capacul vasului este desenat, şi el, cu astfel de însemne. Per ansamblu, este un bar plăcut la privire şi sunt convinsă că pentru pasionaţii acestui domeniu este o adevărată oază, mai ales că, surprinzător, nu există foarte multe localuri de aceste gen în Constanţa.

restaurant_navalis_3.jpgMeniul conţine băuturi şi câte ceva „de ronţăit", adică fistic, alune şi chips-uri. Preţurile sunt standard pentru barurile de acest gen: un espresso costă 5 lei, un cafe frappe este 9 lei, o limonadă, 7 lei, o apă plată sau minerală este 4 lei, iar sucurile costă. 4.5 lei. Aş spune că puteau să mai lase din preţ la produse, dată fiind locaţia, dar servirea a fost bună, iar frappe-ul delicios, aşa că nu aş avea de ce să caut nod în papură.

Pe timpul verii, toate geamurile localului sunt deschise şi chiar dacă nu am observat un sistem de ventilaţie, căldura nu pătrunde şi în bar. Administratorii au amenajat câteva mese şi afară, umbrite şi despărţite de stradă cu un gard cu flori.

„Navalis" funcţionează pe societatea Rami International SRL, avându-i ca asociaţi pe Răzvan Marian Pocora şi Elena Lavinia Gogoaşe. Administratorul unic este Răzvan Marian Pocora.

Barul Navalis primeşte trei stele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii