Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:52 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de seară Rămas-bun, Eugen Mazilu

ro

26 Aug, 2011 11:49 1151 Marime text

Cei care doresc să-și ia un ultim rămas-bun de la regretatul actor Eugen Mazilu pot merge astazi, de la ora 9.00, la Teatrul „Oleg Danovski", unde va fi depus trupul neînsuflețit.

Ieri, îndrăgitul actor Eugen Mazilu a trecut în neființă, lăsând în urmă un gol imens în cultura constănțeană. Trupul neînsuflețit se află la Casa Albastră de lângă Cimitirul Central, iar mâine, de la ora 9.00, va fi depus în foyerul teatrului „Oleg Danovski". Slujba de înmormântare va avea loc mâine, de la 13.30, la biserica Cimitirului Central.

Peste 40 de ani închinați teatrului

Eugen Mazilu s-a născut la 9 august 1949 la Constanța. În 1972 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale", avându-i ca profesori pe Ion Cojar și pe Constantin Codrescu. Debutul său a avut loc la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, iar în 1973 își începe cariera prolifică pe scena Dramaticului constănțean. A creat roluri memorabile în spectacole de comedie, iar datorită lui, publicul nu-i va uita niciodată pe Tândală, din „Sânziana și Pepelea", Filipetto, din „Bădăranii", Rex, din „Cum se numeau cei patru Beatles?", Balaban din „Capul de rățoi", Leonil din „Piatra din casă" sau pe Tily din „Cel care primește palme".

A fost memorabil și în dramă: „Cu rolul Zilov din drama psihologică «Vânătoarea de rațe», în regia lui Andrei Mihalache, Eugen Mazilu a oferit un regal, scoțând la iveală profunzime, sensibilitate și vână dramatică", spune Anaid Tavitian, secretar literar al Teatrului de Stat.

„Un neobosit spiriduș histrionic"

A fost director al Teatrului Dramatic Constanța în perioada 1985-1990, conducând cu o mână hotărâtă instituția, într-o perioadă grea. „A fost un om onest, cu personalitate, curajos, exprimându-se peste tot și față de oricine cu o sinceritate dezarmantă. A fost un coleg bun și generos. Un om veșnic vesel, plin de nerv, risipind peste tot vorbe de duh și voioșie, ca un neobosit spiriduș histrionic, gata oricând să dea un bobârnac savantelor tristeți ale scenei, pentru a ne reaminti tuturor că trăim în minunata lume a teatrului", adaugă secretarul literar.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii