Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:09 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber CJC secretizează şi identitatea persoanelor care au ocupat posturile publice din cadrul instituţiei

ro

02 Sep, 2010 13:48 566 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) anunţa, acum o lună şi jumătate, că va organiza concursuri interne în vederea examinării cunoştinţelor profesionale ale salariaţilor din cadrul aparatului de specialitate al instituţiei.

Atunci, arătam că toate detaliile referitoare la examen, pentru fiecare direcţie (stat de funcţii, condiţiile specifice, bibliografii, calendar, cerere de înscriere) pu-teau fi accesate doar de salariaţi cu user-ul şi parola proprie.

În tot acest timp, CJC a continuat să acţioneze în aceeaşi notă lipsită de transparenţă. Nici până în prezent, CJC nu a binevoit să afişeze pe site-ul instituţiei rezultatele concursurilor, cu notele obţinute de participanţi şi eventualele contestaţii soluţionate. Astfel, „lanţul slăbiciunilor" din CJC rămâne în continuare la adăpost.

Consiliul Judeţean Constanţa nu funcţionează ca o societate comercială patronată de Nicuşor Daniel Constantinescu. Consiliul Judeţean Constanţa funcţionează pe bani publici, cu funcţionari publici, plătiţi din banii constănţenilor şi este dreptul lor să vadă cine se bucură de banii lor. Este dreptul constănţenilor de a vedea numele şi competenţele angajaţilor CJC, identificând şi eventualele rubedenii rămase alături de marea familie a CJC.

Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea ziarului „Cuget Liber" pentru a oferi un punct de vedere pe acest subiect.

Comasări şi restructurări

Noua organigramă aprobată în iulie cuprinde un număr total de 200 de posturi structurate dintr-un total de aproximativ 300. Cele 200 de posturi au fost organizate astfel: trei posturi aferente funcţiilor de demnitate publică aleasă, 28 de posturi aferente funcţiilor contractuale şi 169 de posturi aferente funcţiilor publice (21 sunt de conducere şi 148 de execuţie).

Iniţiativa a fost realizată în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare.

De asemenea, Direcţia Generală de Afaceri Europene s-a comasat cu Direcţia de Infor-matizare, Cooperare la Marea Neagră şi Managementul Calităţii, formând „Direcţia Generală de Proiecte".

Compartimentele de Urbanism, Amenajarea Teritoriului şi GIS+Avize s-au comasat cu Direcţia Tehnic-Investiţii sub denumirea „Direcţia Generală de Urbanism şi Lucrări Publice" coordonată de arhitectul şef.

În plus, Direcţia pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol s-a comasat cu Direcţia Comerţ, Turism, Servicii Publice sub denumirea „Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate".

În sfârşit, direcţiile de specialitate şi Serviciul de Achiziţii au acum în componenţa lor câte un compartiment „Proiecte Primării", care, în colaborare cu Serviciul Informatică, realizează fişa localităţilor din judeţ, monitorizează derularea fondurilor alocate pentru proiectele cu finanţare externă şi îndrumă activitatea de implementare a noi proiecte cu finanţare externă.

Trebuie remarcat şi faptul că unele proiecte de hotărâre supuse votului în şedinţa din 23 august, avizate de noile direcţii, poartă semnătura de formă a „unui director" care nu îşi poate asuma responsabilitatea şi rămâne în anonimat. Aşa este cazul Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate şi al Direcţiei Generale Economico - Financiare. În schimb, putem observa că şeful Direcţiei Generale de Proiecte este Sevil Sumanariu, iar şeful Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică este Radu Volcinschi. În fruntea Direcţiei generale Urbanism şi Lucrări Publice este arhitectul şef Titi Cenuşă, dacă ţinem cont că şi el semnează câteva proiecte în această nouă calitate.

Salarii record pentru şefii CJC

Potrivit noului stat de funcţii, şeful CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu, are un salariu de bază de 4.959 de lei, în timp ce vicepreşedinţii Cristinel Dragomir şi Cristian Darie de 4.456 de lei. Secretarul judeţului, Mariana Belu, beneficiază de un salariu de 4.080 de lei.

La cabinetul lui Nicuşor Constantinescu lucrează un şef de cabinet pentru 1.390 de lei, un inspector de specialitate, cu un salariu de 1.240 de lei, şi un referent, cu un salariu de 811 de lei.

Un director general al unei direcţii din CJC câştigă 2.942 de lei, iar un director executiv - 2.848 de lei. Mai mult, din acelaşi stat de funcţii, putem afla că salariul de bază al unui şef de serviciu din CJC poate ajunge de la 2.468 de lei la 2.936 de lei.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii