Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:58 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Constănţenii reacţionează - „Desfiinţează instituţii, pun monopol pe tot judeţul. E stat în stat la Constanţa"

ro

10 Sep, 2010 12:44 851 Marime text
Campania lansată de ziarul „Cuget Liber" pentru salvarea zonei peninsulare a Constanţei continuă să atragă de partea sa zeci de susţinători. Constănţeni, dar şi persoane din judeţ (Cernavodă, Mangalia), din ţară (Bacău, Bucureşti, Brăila) şi de peste hotare (Olanda, Suedia, Canada, Germania, Franţa, Marea Britanie) au semnat petiţia online promovată de „Cuget Liber": „Luaţi-i Peninsula lui Mazăre!".

„Cu cât mai repede, cu atât mai bine, însă ar trebui făcute şi propuneri pentru ce se întâmplă după ce iese de sub administraţia locală a primăriei. Un jurist poate propune ceva pertinent şi mai ales aplicabil în România"

Onofrei Victor, 49, Constanţa

„O nepăsare condamnabilă consider conştiinţa administraţiei locale. Reabilitarea zonei ar reda TOMISULUI «parfumul» de odinioară... Ce păcat..."

Petre Tudor, 62, Constanţa

„Ce fac oamenii ăştia care sunt în fruntea primăriei şi consiliului judeţean este ceva de nedescris. Desfiinţează instituţii, pun monopol pe tot judeţul .....e stat în stat la Constanţa"

Luminiţa Cristea, 47, Constanţa

„Centrul vechi trebuie să pună în valoare istoria oraşului, să fie punct strategic pentru turism, iar brandul este Cazinoul! Toate acestea sunt doar speranţe la acest moment... suntem spectatori la năruirea a ceea ce ar putea constitui relansarea turismului urban în Constanţa!"

Costea Ana Maria, 26, Constanţa

„Avem atâtea locuri minunate în ţara asta care vorbesc despre trecutul nostru, însă le vom pierde pe toate dacă mai continuă bătaia asta de joc. Cei care îşi respectă oraşul şi care au realizat că o arhitectură veche păstrată şi reabilitată face muuult mai mult în ochii turiştilor şi ai localnicilor în general, din nefericire sunt puţini şi mai mult în vest: Cluj, Timişoara, Sibiu, Braşov... oraşe care au ştiut să profite de propria istorie şi să o exploateze. Mazăre, cu preocupările lui de dansator ieftin în Rio sau cu frivolităţile şi superficialitatea care îl caracterizează, e un caz pierdut".

Silvia, 28, Constanţa

„Peninsula şi pasajul de la gară sunt două mari ruşini ale oraşului, apărute în timpul marii ruşini numite administraţia Mazăre. Nu ar fi rău să fie luat şi iluminatul public din grija administraţiei locale, pentru că oricum lipseşte când îţi e lumea mai dragă, mai ales seara după ora 22 şi apare dimineaţa la 08, mai ales în zonele Gară, bd. 1 Mai şi 1 Mai vechi".

Mircea Popescu, 36, Constanţa

„Toate marile oraşe ale Europei îşi protejează şi întreţin din fonduri locale zona veche a oraşelor. La ei de ce se poate şi la noi nu?

Cine are interes ca «Peninsula» Constanţei să se degradeze în ultimul hal? Acum 30-40 de ani lumea se plimba pe mijlocul străzii în această zonă, iar cei care locuiau acolo erau nişte privilegiaţi. Era zona cea mai frumoasă a Constanţei. Acum e o mizerie; clădirile vechi cu stucaturi specifice timpului şi cu o arhitectură deosebită sunt devastate, ruinate, parcă ar fi trecut printr-un război, iar mizeria din interiorul lor şi din împrejurimi este un adevărat focar de infecţie.

De ce nu luăm exemplul Sighişoarei, care a obţinut fonduri europene pentru protejarea zonelor istorice? Chiar nimeni în acest oraş nu este preocupat decât de propriul interes?"

Ciobotaru Rodica, 56, Constanţa

„De ani de zile de când este primar, nu a băgat nici măcar un leu (RON) în reabilitarea zonei peninsulare, indiferent că este vorba de Cazino (simbolul Constanţei), Faleza aferentă - ambele stau să se dărâme!!!, Mozaic, Casa cu Lei, alte clădiri reprezentative din zonă, străzi, trotuare, Piaţa Ovidiu, bisericile monumente, muzeele etc.

A investit doar în transformarea portului Tomis în port de iahturi şi în privatizarea zonei - care a devenit interzisă populaţiei de rând.

Şi-a bătut joc şi de Mamaia şi de parcul Tăbăcărie!

Ruşine să-i fie!!! Să plece la Bucureşti, să privatizeze şi Capitala, iar pe noi să ne lase să ne respectăm".

Rădulescu Adrian Alexandru, 60, Constanţa

„Aveam 11 ani când am văzut prima oară oraşul vechi din Constanţa. La începutul lunii septembrie 1966 a fost un concurs de motociclete şi ceea ce m-a impresionat atunci erau ferestrele şi balcoanele pline de oameni care aclamau concurenţii; de jur-împrejurul peninsulei totul era pregătit de sărbătoare, iar atmosfera polarizase întreaga suflare în inima istorică a oraşului... amintirile sunt multe, dar când văd astăzi în ce hal de paragină a ajuns, mă întreb cine şi de ce detestă ceea ce era emblematic pentru un oraş turistic!?!"

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii