Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:22 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber De ce mor constănţenii pe şosele

ro

15 Mar, 2011 12:21 632 Marime text

Numărul accidentelor rutiere la nivelul judeţului Constanţa a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru nu ar trebui să ne mai mire, având în vedere faptul că poliţiştii surprind, aproape săptămânal, şoferi conducând fără permis, sau ameţiţi din cauza băuturilor alcoolice.

Doar de la începutul anului, 191 de accidente s-au produs pe drumurile judeţene, cu 40 mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Oamenii legii au constatat că 27 dintre acestea au fost produse de şoferi care nu aveau permis de conducere. Inconştienţa lor a dus la decesul a patru persoane cât şi la rănirea gravă a altor cinci. Totodată, cel mai grav accident din 2011 a fost cauzat de un şofer, în vârstă de 18 ani, care nu poseda permis auto. Incidentul s-a produs în luna ianuarie, pe DN3 la ieşirea din Constanţa către Valu lui Traian. Tânărul a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat într-un microbuz de pasageri care circula regulamentar. În urma impactului, trei oameni au murit, printre care şi băiatul de 18 ani, iar alţi şase au fost grav răniţi. Până în momentul de faţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au prins 39 de persoane care conduceau fără permis auto.

Cauze majore ale producerii acestor accidente

Potrivit inspectorului Marius Ghiţă, ofiţer în cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa, unul din motivele principale ale producerii numărului mare de accidente îl reprezintă neacordarea de prioritate auto. 33 de astfel de evenimente rutiere, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când numărul lor era de 14.

O altă cauză este neacordarea priorităţii pietonale, numărul accidentelor înregistrate fiind de 27, în timp ce anul trecut erau 23.

Cea de-a treia pricină a accidentelor vizează, de această dată, oamenii care traversează prin locuri nepermise. Numărul accidentelor datorate acestui lucru fiind de 27, în timp ce anul trecut era de 25.

Conform precizărilor făcute de Marius Ghiţă, alte cauze ale producerii acestor evenimente nefericite se datorează teribilismului, neatenţiei la volan, vorbitului la telefonul mobil cât şi folosirea sistemului de sonorizare foarte tare (în special în rândul tinerilor).

Până acum, depăşirea legală a limitei de viteză nu a reprezentat o pricină în producerea accidentelor şi asta pentru că doar ce am ieşit din iarnă, iar drumurile acoperite cu zăpadă sau polei i-au „îndemnat" pe şoferii constănţeni să fie mai vigilenţi. Marius Ghiţă a mai spus că, începând cu sezonul estival, se aşteaptă ca numărul de accidente să crească simţitor şi asta din cauza vitezei excesive.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii