Cuget Liber Recuzarea judecătorilor, ultima sforţare de tărăgănare a dosarului primarului Mazăre
Cuget Liber: Recuzarea judecătorilor, ultima sforţare de tărăgănare a dosarului primarului MazăreDisperare maximă în tabăra lui Radu Mazăre. Pentru că judecătorii au ignorat excepţiile de neconstituţionalitate invocate, din nou, de avocaţi, încercând a trece la audierea inculpaţilor, apărătorii au recurs la ultima stratagemă posibilă: au recu-zat judecătorii. Astfel că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au acordat, ieri, un nou termen, pentru data de 6 octombrie, în procesul în care primarul Radu Mazăre este acuzat alături de alţi inculpaţi în legătură cu atribuirea mai multor terenuri în judeţul Constanţa.
Avocaţii lui Radu Mazăre au recuzat completul de judecată, deoarece acesta a decis citirea actului de sesizare şi audierea martorilor, după ce apărătorii inculpaţilor au ridicat o serie de excepţii de neconstituţionalitate.
Avocaţii au cerut ca instanţa să se pronunţe asupra excepţiilor, însă judecătorii au hotărât să se pronunţe prin încheiere, până la următorul termen al procesului. „Nu este normal acest lucru, avocaţii mei au ridicat mai multe excepţii de neconstituţionalitate şi dacă judecătorii le resping, atunci putem să le atacăm la Înalta Curte, însă domnii de la Curtea de Apel au crezut de cuviinţă să treacă la citirea actului de sesizare şi să mă audieze, moment în care avocaţii mei au cerut recuzarea completului", a declarat Radu Mazăre, după terminarea procesului.
Recunoaşte, cu alte cuvinte, că excepţiile respective au fost invocate, cu consecinţa directă a tergiversării dosarului, ştiind că va mai lua ceva vreme judecarea recursului declarat.
Cererea de recuzare a completului va fi luată în discuţie până la termenul din 6 octombrie.
Dosarul a suferit numeroase amânări, procesul lui Radu Mazăre aflându-se pe rolul Curţii de Apel Bucureşti de peste un an şi jumătate, judecătorii neputând înainta nici măcar un pas în cercetarea judecătorească.
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp