Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:35 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Cojocaru şi Piedone colaborează pe plan social

ro

15 Nov, 2010 11:56 638 Marime text

Primăria Murfatlar, autoritatea publică locală din Sectorul 4 şi o organizaţie non-guvernamentală din Italia şi-au dat mâna pentru a pune în aplicare un proiect social trans-regional care vizează integrarea sau reintegrarea socială a persoanelor care aparţin familiilor sărace şi a tinerilor peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului. Programul se va desfăşura în Constanţa, Bucureşti şi Curtea de Argeş şi are o perioadă de implementare de 34 de luni.

România are multe probleme, iar de cele sociale, care presupun să întindem o mână de ajutor acelora care au nevoie atunci când trebuie, nu se ocupă foarte multă lume. Teoretic, instituţiile statului specializate în acest sens ar trebui să se ocupe, dar mai mult o fac cei din organizaţiile non-profit. Românii sunt încă stângaci sau poate chiar nepăsători în ceea ce priveşte problemele celor din jur. Este de înţeles, având în vedere contextul economic în care se găseşte România, însă este necesar să-i ajutăm pe copiii din familiile sărace şi pe tinerii care ies din sistemul de protecţie a copilului pentru a clădi un viitor sigur, cu oameni de calitate. În acest context, Gheorghe Cojocaru - primarul din Murfatlar, şi Cristian Popescu Piedone - edilul Sectorului 4, au bătut palma pentru o colaborare între mai multe regiuni ale ţării. Implementarea programului a demarat deja, iar autorităţile se străduiesc să formeze echipele de specialişti care să-i identifice pe cei care au nevoie de ajutor. Gheorghe Cojocaru spune că autoritatea locală pe care o reprezintă va încerca să identifice copii şi tineri atât din judeţul Constanţa, cât şi din cele apropiate, din regiunea sud-est. „Deoarece s-a constatat că grupurile vulnerabile vizate de proiect sunt percepute negativ de către angajatori şi au probleme în ceea ce priveşte integrarea şi reintegrarea pe piaţa muncii, prin proiectul de faţă se vor asigura măsuri de sprijin complex, asistenţă susţinută în ceea ce priveşte depăşirea problemelor lor curente. Prin acţiunile implementate prin proiect s-au urmărit dezvoltarea stimei de sine, dezvoltarea încrederii în propria putere de a depăşi obstacolele psihologice prin creşterea nivelului de calificare profesională", ne-a declarat Gheorghe Cojocaru.

Vizite în scop educativ

Atât reprezentanţii autorităţilor locale care vor munci în cadrul acestor proiecte, cât şi cei din grupurile ţintă vizate vor efectua mai multe deplasări pentru schimb de experienţă de la o regiune la cealaltă şi chiar în Italia, la partenerii autorităţilor române. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Valoarea eligibilă a lui este cu puţin peste un miliard o sută de milioane de lei.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii