Jurnal de Constanţa De la primărie, cadou de 600 de milioane pentru medicii chiriaşi
Jurnal de Constanţa: De la primărie, cadou de 600 de milioane pentru medicii chiriaşiAutoritatea publică locală din Cernavodă anunţa joi, mândră tare, că în oraş a fost inaugurată o policlinică privată. Noua unitate medicală este amplasată în incinta Spitalului Orăşenesc Cernavodă, iar acolo vor funcţiona mai multe cabinete medicale. Dar autoritatea locală nu putea, se pare, să-i primească pe medicii care şi-au închiriat spaţii în incinta spitalului fără să cheltuiască din bugetul local câteva zeci de mii de lei pentru amenajarea spaţiilor.
De când autorităţile locale au preluat administrarea unităţilor medicale, toată lumea a înţeles că multe din spaţiile destinate spitalelor de stat vor fi închiriate către clinici private şi către medicii care vor să-şi deschidă cabinete în astfel de locaţii. Era de aşteptat ca spaţiile să fie închiriate, iar ulterior vândute, dar nu ştim cât este de normal să iei din banii cetăţenilor pentru a amenaja nişte cabinete pe care le vor folosi medicii în interes propriu. Adică, dacă tot plătim consultaţia la doctor, normal ar fi ca acesta să investească în spaţiul în care funcţionează. Doar acelaşi principiu funcţionează foarte bine în cazul agenţilor economici care, înainte de a închiria spaţii, nu cer proprietarului sau administratorului să le amenajeze locaţia în funcţie de necesităţi. Deci, de ce s-ar proceda diferit în acest caz? Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, noua policlinică cuprinde, momentan, şase cabinete medicale, două săli de tratament, două grupuri sanitare şi sală de aşteptare. „Mai mulţi locuitori ai oraşului şi-au arătat în dese rânduri nemulţumirea faţă de calitatea serviciilor medicale din oraş şi faptul că pentru diverse servicii medicale sunt nevoiţi să se deplaseze la Medgidia, Constanţa sau Bucureşti. Schimbarea conducerii spitalului şi preluarea de către primărie a administrării acestuia au condus la apariţia unor modificări şi îmbunătăţiri în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale oferite locuitorilor din Cernavodă şi localităţile învecinate", se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Cernavodă.
Tratative şi cu alţii
Autoritatea publică locală a cheltuit circa 60.000 de lei din vistieria oraşului pentru lucrările de amenajare a acestor cabinete, constând în înlocuirea linoleumului existent cu unul antibacterian, a corpurilor de iluminat, a instalaţiilor şi obiectelor sanitare, precum şi a uşilor. De asemenea, a mai fost aplicat tavan fals şi s-au efectuat lucrări de zugrăveală şi vopsitorie. Cabinetele sunt închiriate de medici specialişti din alte localităţi care vor oferi consultaţii atât în cabinetul privat, contra cost, cât şi în incinta spitalului orăşenesc. Pentru început, în cadrul policlinicii vor funcţiona patru cabinete medicale: ORL - medic Zeinus Chengiali, oftalmologie - medic Cătălina Leafu Popa, pediatrie - medic Manole Iorgovan şi medicină internă - medic Niculae Vasile. În perioada următoare se vor face demersuri pentru atragerea de medici şi deschiderea de cabinete medicale în specializările cardiologie şi obstetrică-ginecologie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp