Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalul de Constanţa Campania electorală, salvarea comunei Albeşti!?

ro

02 Aug, 2011 11:53 904 Marime text

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, este pe punctul de a demisiona din funcţie. Gestul său survine ca urmare a faptului că întâmpină numeroase probleme pe care nu le poate soluţiona din lipsa banilor, iar instituţiile abilitate să intervină sunt inerte. În acest context, edilul şef crede că organizarea de alegeri anticipate în comună ar putea ajuta comunitatea, întrucât partidele interesate s-ar mobiliza rapid. La aflarea veştii, atât lideri din conducerea PD-L Constanţa, cât şi prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, au discutat cu edilul căruia i-au promis că vor încerca să dezamorseze situaţia.

Edilul şef din Albeşti susţine că de la preluarea mandatului se confruntă numai cu lipsuri şi pentru a face faţă a fost nevoit să aducă bani de acasă. Gheorghe Moldovan a afirmat că se află „la capătul puterilor", motivele fiind multiple. Într-un comunicat remis presei, el precizează că a preluat administrarea comunei din 2008, când a candidat pentru funcţia de primar, după 16 ani de administraţie PSD, susţinând că a câştigat toate alegerile - parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale „la un scor foarte bun pentru judeţ".

Moldovan se plânge că, la preluarea mandatului, a constatat că Primăria Albeşti avea datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi, bugetul real din încasări al comunei fiind de aproximativ şase miliarde de lei vechi. El aminteşte şi de problemele de legalitate întâmpinate la construirea sediului primăriei, de lucrări de amenajare a drumurilor la care Consiliul Judeţean Constanţa a renunţat ulterior, precum şi de imposibilitatea de a realiza extinderea reţelei de apă într-un sat. „Am mai avut şi alte datorii, cum ar fi lucrări neplătite la trotuare, biserica din satul Coroana, rate la buldoexcavator şi la un microbuz şi multe alte datorii mai mici", menţionează primarul, subliniind că misiunea lui era să aducă primăria la „nivelul zero al datoriilor". Situaţia financiară dificilă a administraţiei locale din Albeşti a fost „ajutată", potrivit lui Moldovan, şi de predecesorul său, ale cărui investiţii făcute în ultimul mandat au fost „executate pe bani foarte mulţi şi de un nivel calitativ foarte slab, cu sate fără apă, cu locuinţe fără curent electric, fără bani de proiecte, fără biserică în sat şi nici loc de biserică, fără loc de cimitir, cu case construite fără acte, cu locuri de case scoase la licitaţie fără ca ele să existe în realitate, cu licitaţii trucate, un consiliu local format din şase consilieri PD-L, şase PSD, cu un CJC care nu ne-a sprijinit deloc, cu terenuri extravilane date la tot felul de persoane care nu se încadrau în lege - poate poliţişti, poate judecători, poate hotelieri -, cu titluri anulate oamenilor din comună pe diferite motive, cu Poliţia Locală care nu are sediu şi funcţionează în momentul de faţă în sediul primăriei".

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii