Liderul de opinie 869 de "sidoşi" în anticamera morţii - Falimentul Sănătăţii contaminează... Infecţioasele
Liderul de opinie: 869 de "sidoşi" în anticamera morţii - Falimentul Sănătăţii contaminează... InfecţioaseleMinimum necesar
În aceste condiţii, banii abia ajung pentru asigurarea minimumului de medicamente şi materiale sanitare. În plus, spitalele nu mai au voie să facă datorii. „În aceste condiţii, am redus tot ce se putea reduce din cheltuieli, dar la medicamente nu am cum să fac reduceri. Asta ar însemna să tratez cât am şi apoi să închid spitalul", a mai afirmat dr. Stela Halichidis. SCBI Constanţa s-a transformat şi în refugiul bolnavilor în stare terminală, refuzaţi de alte spitale. Deşi nu sunt de competenţa specificului unităţii - boli infecţioase, medicii nu îi pot refuza şi îi internează. Din păcate, aceste servicii nu sunt decontate de Casa de Asigurări. SCBI va pierde, cel mai probabil, şi banii cheltuiţi cu tratarea turiştilor din acest sezon estival. „Sunt asiguraţi ai altor judeţe şi este posibil să nu ne primim decontările", a subliniat managerul.
Câinii „falimentează" spitalul
Cei mai mulţi bani se cheltuiesc cu tratamentul şi profilaxia antirabică. În medie, 3.000 de persoane se adresează Serviciului Antirabic cu plăgi muşcate. Unele sunt foarte grave şi necesită internare. Asta înseamnă 400 lei cheltuiţi cu fiecare victimă a animalelor scăpate de sub control. De la începutul anului şi până în prezent, aproape 940 de persoane au suferit plăgi muşcate şi s-au cheltuit peste două mii de lei pentru a le trata.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp