Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Mihai Lupu - "Alegerile anticipate, solutie pentru Romania"

ro

28 Sep, 2010 14:08 705 Marime text

Liberalul explica pentru „Observator" ca tot mai multi romani renunta la a mai cauta intelegerea crizei din tara si pleaca in strainatate pentru a-si intretine familia

Mihai Lupu: "Guvernul propus de PNL, unul profesionist. Oamenii propusi sunt cu experienta si nu am indoieli asupra lor"

Instabilitatea tarii noastre atat in plan intern, cat si in cel extern ii fac pe romani tot mai neincrezatori in sansele Guvernului de a reusi rezolvarea problemelor economice si sociale ale Romaniei si, practic, iesirea din criza pare tot mai departe de realizare. Acestea se constituie in motive serioase pentru care romanii aleg sa paraseasca tara si sa ia drumul altor state care ofera locuri de munca pentru un trai decent.

Saracia si greutatile pe care le intampina familiile pentru a-si trimite copiii la scoala sunt cele mai des intalnite teme de discutii cu care cetatenii vin in audiente la alesii din Parlament. Deputatul PNL de Constanta, Mihai Lupu, a declarat pentru „Observator" ca sunt tot mai multi romanii care decid sa nu mai incerce sa inteleaga situatia din tara, renunta si pleaca in strainatate pentru a-si intretine familia. „De departe, cea mai mare problema a romanilor este saracia. Cu aceasta tema vin cei mai multi cetateni din Colegiul meu la audiente. Nici nu prea stiu ce sa le spun sa faca, cum sa procedeze sau daca sa mai aiba incredere in actualul Guvern. Le e foarte greu si, orice le-ai spune, considera ca sperantele lor de mai bine sunt tot mai putine. Din pacate, au avut, clar, in decembrie 2009, posibilitatea de a alege si au facut-o. Acum e mult mai complicat! Pentru multe din aceste probleme chiar nu poti sa faci nimic. Oamenii fac foarte multe sacrificii, dar trebuie sa stie ca intr-un oarecare timp le va fi mai bine. Siguranta aceasta le lipseste romanilor si ei aleg sa renunte si sa plece in strainatate pentru a le asigura membrilor familiilor lor un trai mai bun", explica deputatul Lupu.

Pe langa aceasta problema, cetatenii din Colegiul uninominal nr. 2 - unde a fost ales liberalul pentru un mandat in Parlament - mai au si alte probleme, pe care incearca sa le dezbata cu deputatul. „Alaturi de problemele sociale, cetatenii din colegiul meu vin sa-mi ceara ajutorul si atunci cand au dificultati in ceea ce priveste aplicarea legislatiei in diverse domenii sau cand au diverse divergente. Ceea ce le pot eu recomanda este sa apeleze la institutiile competente din domeniu, ori ii ajut personal prin interpelari in Parlament sau demersuri la institutiile in cauza", a completat parlamentarul constantean.

"Coalitia nu va renunta la putere"

De cealalta parte a discutiei stau solutiile pentru aceste probleme ale cetatenilor, insa Lupu nu vede sansele de iesire din criza. De aici si intrebarea: Cum vedeti Guvernul alternativ propus de Crin Antonescu, presedintele PNL si cum ar putea sa fie pus in practica? Raspunsul, deloc optimist al parlamentarului, ne face sa ne gandim ca romanii nu vor sarbatori prea curand pentru iesirea Romaniei din criza. „Guvernul alternativ a fost gandit foarte bine de presedintele Crin Antonescu. Este format din persoane cu experienta, profesionisti in domeniile de activitate in care activeaza - nu am nici o indoiala de asta, insa, problema e daca vom reusi sa-l valorificam. Spun asta dintr-un singur motiv: Coalitia nu va renunta la putere, iar pentru ca o motiune de cenzura sa treaca sunt multe semne de intrebare. Alegerile anticipate ar putea salva situatia actuala a Romaniei, dar si asa sunt tot mai multi care se gandesc ca nu ar mai prinde un mandat prea curand si nu doresc sa riste", a conchis deputatul Mihai Lupu.

www.observator.ro


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii