Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:20 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Rămăşiţe umane găsite pe câmp

ro

22 Mar, 2011 13:16 1160 Marime text
Verificări de amploare demarate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa în apropierea localităţii constănţene Crucea, după ce un cioban a găsit un craniu uman pe islazul de la marginea satului! Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că sâmbătă, în jurul orei 16.00, angajaţii Postului de Poliţie Crucea au fost sesizaţi prin 112 de un cioban că a găsit un craniu. „Am văzut de la câţiva metri, în iarbă, ceva ce părea a fi un cap de om. Când m-am apopiat am văzut că este un craniu, dar nu mai avea piele, iar în creştet avea nişte urme de muşcături de animale", a declarat Ion Ioniţă, bărbatul care a făcut macabra descoperire. Prima echipă care a ajuns la locul indicat de localnic a constatat că este vorba despre un craniu uman, fără ţesut. Apoi au fost efectuate căutări în apropiere, dar nu au fost găsite alte fragmente osoase sau articole de îmbrăcăminte. Scotocirile au fost reluate duminică dimineaţă, când a fost adus şi un câine specializat în căutarea cadavrelor. De această dată, verificările au fost efectuate pe o arie de aproape trei hectare, mai exact, pe un teren agricol amplasat pe latura nord-estică a localităţii Crucea. Echipele au descoperit bucăţi de îmbrăcăminte dar şi fragmente osoase umane (sub 5% din componenţa corpului uman), care prezentau urme de acţiune ale faunei necrofage. „Resturile de îmbrăcăminte şi oasele au fost găsite răspândite pe o suprafaţă destul de mare. Duminică a fost găsit şi un ceas de mână care se pare că încă mai funcţiona. Cert este că rămăşiţele umane au fost descoperite în zona opusă în care anchetatorii au căutat-o, la sfârşitul anului trecut, pe Luminiţa Călin", a declarat Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea.

EXPERTIZĂ AND. „Craniul este de natură umană şi a aparţinut unei persoane de sex femeiesc, care, după aspectul dentiţiei (completă) şi suturilor craniene, avea o vârstă aparentă în jur de 35 ani, cu o abatere de +/- 5 ani, şi a cărui detaşare de corp s-a putut produce ca urmare a fenomenului de degradare (putrefacţie)", se arată în raportul preliminar al medicilor legişti constănţeni. Reprezentanţii IPJ Constanţa susţin că resturile umane vor fi trimise la Institutul de Criminalistică din Bucureşti pentru efectuarea unei reconstituiri faciale şi stabilirea profilului ADN care va conduce la identificarea victimei. Căutările în zona localităţii Crucea au fost continuate şi ieri, însă, de această dată, echipele nu au găsit nimic. Ancheta continuă pentru a se stabili identitatea victimei şi a cauzelor decesului. Oamenii legii au ca ipoteză de lucru posibilitatea ca resturile umane să îi aparţină Luminiţei Călin, de 37 de ani, fost profesor universitar la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, dispărută fără urmă în noapte de 10 spre 11 decembrie 2010. Până în prezent bănuielile anchetatorilor sunt susţinute doar de îmbrăcămintea găsită în timpul căutărilor, respectiv o geacă, o pereche de blugi şi o cizmă, similare cu cele pe care Luminiţa Călin le purta la momentul dispariţiei.

A FUGIT DE POLIŢIŞTI. În seara dispariţiei, femeia a fost urmărită de poliţiştii din Nicolae Bălcescu după ce a refuzat să oprească la un control pe şoseaua ce leagă Constanţa de Hârşova. Luminiţa Călin a fost ajunsă de poliţişti în comuna Stupina, însă, conform declaraţiei oamenilor legii, femeia a coborât din maşină şi a luat-o la fugă pe câmp. La momentul dispariţiei tânăra era îmbrăcată cu o geacă din fâş îmblănită de culoare bej, blugi, cizme înalte de culoare maro, pulover închis la culoare şi avea o poşetă neagră de lac Pentru că a lăsat-o să fugă, poliţistul Cristian Zbenghea a fost cercetat de comisia de disciplină a IPJ Constanţa. „Poliţistul este cercetat pentru a se stabili dacă a intervenit corect. El a declarat că în momentul în care a ajuns din urmă autoturismul, maşina era împotmolită în afara carosabilului, iar şoferiţa se afla în apropierea ei şi era foarte agresivă", declara la acea dată cms. şef Adrian Rapotan, prim-adjunctul şefului IPJ Constanţa. În acelaşi timp, fratele dispărutei, Florin Vasile îi acuza pe Zbenghea dar şi pe poliţistul comunitar Ion Hazur, care îl însoţea, că ar fi intervenit într-un mod exagerat. „Sora mea nu a mai plecat niciodată de acasă. Mai mult, nu cred că ea a reacţionat aşa cum au relatat poliţiştii. Din păcate, până se va afla adevărul, va fi doar cuvântul lor. Poliţistul a spus că sora mea mergea cu farurile stinse şi că din cauza asta a vrut să o oprească. Dacă este aşa, de ce poliţistul din Crucea nu a observat-o? Când au găsit maşina, avea farurile aprinse, iar sora mea era acolo. Poliţiştii spun că au încercat să o ia de acolo, însă ea a început să se zbată şi a fugit din mâinile lor într-o lizieră din apropiere. Poliţistului nu i-a păsat şi a plecat spre post", a declarat Florin Vasile, fratele dispărutei.

 

http://www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii