35 de spitale au încheiat contract cu CAS Constanța. La ce unități private se pot deconta o parte din cheltuielile pentru internare
35 de spitale au încheiat contract cu CAS Constanța. La ce unități private se pot deconta o parte din cheltuielile
06 Aug, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1729
Marime text
- 3725 de paturi au fost contractate cu spitalele publice din Constanța
- Spitalele private care au dreptul de a încasa contribuția personală de la asigurați sunt cele care furnizează serviciile medicale spitalicești în regim de spitalizare continua
- Astfel, dintre cele 24 de spitale private cu care CAS Constanța a încheiat contract, doar 7 unități pot percepe această contribuție de la asigurați
Constanța se află printre primele județe din țară ca număr de spitale, atât publice, cât și private. S-au adresat pentru a încheia contract pentru furnizarea serviciilor medicale spitalicești 35 de unități sanitare cu paturi. Dintre acestea 11 unități sanitare sunt publice, iar 24 sunt private. Pentru spitalizare continuă au încheiat contracte 8 spitale private, iar 16 spitale au doar spitalizare de zi.
Ca număr de paturi contractabile pe județ, situația se prezintă astfel:
- 3725 de paturi au fost contractate cu spitalele publice
- 464 de paturi au fost contractate cu spitalele private
În contextul introducerii contribuției personale a pacienților care optează pentru servicii medicale în regim de spitalizare acordate în unitățile sanitare private aflate în relație contractuală cu casele de asigurări, pentru a asigura accesul prioritar al pacienților la servicii de spitalizare în sistemul public, numărul de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte în regim de spitalizare continuă cu furnizorii privaţi, până la data de 31 decembrie 2022 nu poate fi mai mare decât numărul de paturi contractate cu furnizorii privaţi la data de 31 decembrie 2020 la nivelul fiecărui judeţ în parte, respectiv al municipiului Bucureşti.
Spitalele private care au dreptul de a încasa contribuția personală de la asigurați sunt cele care furnizează serviciile medicale spitalicești în regim de spitalizare continua acordate în secţii de acuţi finanţate pe baza sistemului DRG (grupe majore de diagnostic).
Astfel, dintre cele 24 de spitale private cu care CAS Constanța a încheiat contract, doar 7 unități pot percepe această contribuție de la asigurați, în speță: Medical Analisys, Medstar 2000, Euromaterna, Isis, Rocomedicor, Ovidius Clinical Hospital, Diagnost, pentru că doar acestea furnizează servicii medicale în regim de spitalizare continua în sistem DRG.
În ceea ce privește bugetul pentru toate tipurile de asistență medicală, medicamente, dispozitive medicale, tehnologii si dispozitive asistive (inclusiv programele naționale de sănătate), pentru acest trimestru avem 257.103.000 lei, iar pentru semestrul I 2021, CAS a avut un buget de 535.294.000 lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii