Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de peşte

ro

24 Mar, 2014 11:46 1100 Marime text
Peştele alb, precum codul, este o bună sursă de proteine şi minerale. Sardinele, somonul şi macroul sunt recomandate pentru concentraţia mare de acizi graşi omega 3 iar crabul, homarul şi scoicile sunt alimente bogate în seleniu, substanţă cunoscută pentru capacitatea de a preveni apariţia cancerului. Astfel, consumul regulat de peşte poate reduce riscul apariţiei a mai multor afecţiuni, dintre care cele mai multe studii amintesc:
Bolile cardiovasculare. Consumând preparate din peşte, cel puţin o dată pe săptămână, reduci posibilitatea apariţiei de boli de inimă şi a atacului de cord. În plus, carnea de peşte are capacitatea de a scade presiunea arterială şi nivelul trigliceridelor, grăsimile din sânge.
Depresie. Persoanele care mănâncă în mod regulat peşte au un indice al depresiei mai scăzut deoarece această afecţiune este direct legată de acizii graşi omega3 din creier. Aceştia ridic nivelul serotoninei, hormonul responsabil pentru starea de bună dispoziţie, calm şi linişte din organismul nostru.
Îmbunătăţeşte vederea copiilor. Acizii graşi omega3 se transmit în laptele mamei care consumă peşte, având, astfel, capacitatea de a îmbunătăţi precizia vizuală a bebeluşilor. Mai mult decât atât, consumând peşte pe durata sarcinii, viitoarele mame reduc în mod considerabil riscul unei neşteri premature.
Alte studii au mai demonstrat că peştele ajută la menţinerea unui nivel optim de zahăr în sânge, fiind recomandat pentru cei care suferă de diabet. În plus, contribuie la sănătatea ţesuturilor creierului şi poate preveni apariţia astmului.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii