Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte calorii trebuie să consumi zilnic

ro

23 Mar, 2014 15:23 1725 Marime text
Numărul de calorii pe care ar trebui să îl consumi într-o zi depinde de mai mulţi factori ce includ vârsta, greutatea, înălţimea, stilul de viaţă şi starea generală de sănătate. De aceea, nu este indicat să respecţi cu stricteţe numărul general indicat, ci doar să îl iei ca pe un punct de reper. În plus, doza zilnică recomandată variază de la ţară la ţară, situându-se între 2000 şi 2700 de calorii. O medie globală arată ca numărul minim de calorii necesitat de o persoană, într-o zi, este de 1800 de calorii.
Medicii atrag atenţia, însă, asupra faptului că o dietă echilibrată, bogată în cât mai multe substanţe nutritive, asociată cu activitate fizică zilnică este mult mai importantă decât calcularea caloriilor din fiecare produs consumat.
De asemenea, ora la care mănânci este la fel de importantă ca şi ce alegi să mănânci. Cercetătorul Daniela Jakubowicz de la Universitatea Tel Aviv a demonstrat că un mic dejun copios, care ajunge chiar până la 700 de calorii, este soluţia ideală pentru a pierde în greutate şi pentru a reduce riscul apariţiei unor boli grave precum obezitatea, diabetul sau bolile de inimă.
Simpla eliminare din dietă a produselor ce au un număr mare de calorii nu garantează sănătatea. De exemplu, prea mulţi carbohidraţi îţi vor ridica nivelul insulinei. O gustare sănătoasă de 500 de calorii garantează o perioadă de saţietate mai lungă decât îţi va oferi o pungă de popcorn, de exemplu, cu acelaşi număr de calorii.
De reţinut este faptul că prin aportul de calorii primim energia necesară corpului pentru a rămâne în viaţă. De exemplu, 20% din energia pe care o consumăm merge spre creier şi metabolism. Restul energiei este consumată pentru funcţionarea optimă a organismului, adică pentru funcţii precum mişcarea, respiraţia sau circulaţia sângelui.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii