Centrulnatura.ro Carcinosinum - un remediu homeopat al vremurilor moderne
Centrulnatura.ro: Carcinosinum - un remediu homeopat al vremurilor moderne
15 Sep, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
8643
Marime text
- Carcinosinum este un remediu preparat din țesut tumoral canceros (mai precis din cancer de sân) și care a fost experiementat și folosit foarte mult în ultimii ani pentru prevenția cancerului (eventual și tratamentul acestuia) la tipul constituțional corespunzător (pe care îl numim “personalitate pre-canceroasă”).
Este folosit în diluții mari, 200CH sau mai mari (adică 200 diluții succesive de 1 la 100), adică nu mai există nici o moleculă din țesutul inițial de preparare, dar se pare că există o informație în remediu care îl face foarte util în propriile lui indicații.
Principalele indicații sunt:
– emoții supresate
– supresie și adaptare
– simt al datoriei exagerat, sacrificiu de sine
Personalitatea pre-canceroasă
Este bine să faci pe plac celorlalți, dar sunt momente când acest comportament te poate epuiza. Este bine să fii agreabil, dar este bine și să știi când să spui NU. Să spui NU, cu respect de sine. Probabil că de multe ori ați spus DA, atunci când de fapt ați fi vrut să spuneți NU.
Fiecare dintre noi a încercat să îndeplineasca dorință altei persoane, pentru că nu vroia să-i rănească sentimentele sau să creeze discuții ori să apară ca fiind rău. Când aveți nevoie să spuneți NU, dar nu o faceți, sunt multe stări emoționale care vă afectează. De regulă, resimțiți o formă de mânie, sau dezgust sau enervare și cele mai multe dintre aceste emoții sunt direcționate către voi însiva.
Să fii agreabil și cooperant și prietenos este bine, atâta timp cât te poți menține într-o stare de stabilitate emoțională. Dacă spui prea multe DA-uri pierzi teren pe partea de bine personal. De prea multe ori oamenii caută un tratament preferențial având o atitudine că „li se cuvine”.
Fară să ia în seamă nevoile pe care le aveți, oamenii se centrează pe propriile lor dorințe și nevoi. Când spuneți DA prea mult, îi încurajati pe acești oameni să continue această preocupare de sine excesivă. Oamenii care aleg să nu spună NU încearca să evite disconfortul care urmează după ce refuzi pe cineva. Când devine evident că aveți priorități sau preferințe diferite de ale celorlalți, este posibil să apară o tensiune sau un mic conflict.
Conflictul nu este de dorit sau distractiv, dar este inevitabil. Mulți oameni maturi stiu că acest conflict, precum și rezultatele sale nu sunt chiar atât de ucigătoare pentru o relație, de multe ori chiar poate îmbunatati cooperarea parților implicate, care devin mai atente la deosebirile inevitabile dintre oameni. Este bine să-i servești pe ceilalți. Bunătatea și amabilitatea sunt trăsături nobile.
Pentru creșterea unei relații este esențială cooperarea între oameni. Dar daca le permiteți oamenilor care nu gândesc dincolo de ei însisi să vă folosească, vă dăunează și vouă și acelor oameni. Când spuneți NU la timpul potrivit, îi faceți pe ceilalți să vă respecte propria demnitate.
Părinții joacă un rol important în apariția tipologiei Carcinosinum.
Sunt două tipuri de modele comportamentale parentale excesive:
1) unul sau ambii părinți sunt excesivi de anxioși, își doboară copilul cu supra-protecție și nu îl lasă să-și dezvolte apărarea naturală în fața pericolelor de orice fel. Acesta include domeniul medical (îi fac 1000 de vaccinuri, la orice simptom cât de mic aleargă la medic și încep cele mai puternice tratamente), dar și în alte domenii ale vieții (nu-l lasă să se joace cu animale, cu alti copii, să meargă pe bicicletă sau să alerge prin parc). Copiii se îmbolnavesc la cel mai mic contact cu un agent patogen sau se îmbolnavesc la cel mai mic conflict emoțional.
2) sau sunt părinți care cer foarte mult de la copiii lor (și le dau mult prea mult sprijin). Pe plan intelectual, copiii sunt forțați să-și asume mai multe responsabilități decât ar trebui, camerele lor trebuie să fie perfect în ordine. Cel mai dezastruos este faptul că părinții interacționează în contactele cu alti copii și stabilesc cu cine se poate întâlni și cu cine nu.
Orice agresivitate sănătoasă este împiedicata din fașă (un copil are dreptul să fie furios!!), copilului i se cere un comportament matur, non-violent (care nu se găsește nici macar la mulți adulți). Uneori acești copii sunt încurajati să se pârasca, să fie turnători. Sunt copii de care părinții sunt mândrii, care se poartă cum trebuie, sunt ușor de crescut, ordonați (neobișnuit pentru un copil), prudenți, sociabili, care își îngrijesc totdeauna animalele, copii foarte pozitivi, care nu se revoltă împotriva lumii adulților ci funcționează la perfecție în ea.
Ce profit are un om atunci când câstiga lumea, dar își pierde sufletul? Oare corpul manifestă sub formă cancerului ceva pe care persoana nu îndrazneste să exprime? Boala corpului pare a fi încercarea sufletului de a se salva.
Cineva care se îmbolnaveste de cancer nu și-a trăit propria viață, ci pe a altcuiva și a pierdut speranță de a-și mai trăi propria viață. Dorință de a-și trai viață se mută în interiorul corpului, în umbra corpului, într-o conglomerare de celule aflate sub o presiune imensă, care crește, se dezvoltă și pe care profesioniștii o numesc tumoră. Tumora este energie vitală netraita, pentru că a o trai înseamna că persoana ar fi fost rea (așa, țoață „răutatea” interioara a persoanei se transfera acestei tumori, care devine „rea”).
Celulele canceroase reprezintă mai adevărat individualitatea persoanei, decât restul ființei sale care, din motive inteligente și inteligibile, și-a trădat propriul suflet.
Un pacient cu cancer trebuie să înteleaga faptul că pentru propria să vindecare, nu trebuie să se concentreze numai pe supraviețuirea fizică ci pe adevărata substanță a vieții, a sufletului său, pe armonia interioară care stă la baza potențialei sale sănătăți. Trebuie să devină sensibil la propriile nevoi individuale, la prioritățile și placerile sale, trebuie să înceapa să le respecte, să-și exprime aceste nevoi, chiar daca judecata colectivă îi spune că este rău dacă face așa. Celulele canceroase reprezintă adevăratul „eu” din persoană, atunci când restul organismului și-a trădat sufletul. Celulele canceroase sunt ultima rezistență a organismului în efortul de a-și exprima sufletul, de a da un sens vieții.
De ce să avem prejudecăți împotriva celulelor canceroase, că sunt primitive, nediferențiate și rapid reproductive? Ele se poarta la fel că ființele umane, care sunt neglijate și care au învatat să atragă atenția într-un mod nesăbuit.
Le lipsește simțul de considerație și simțul proporțiilor, împing în toate direcțiile pentru a-și mari spațiul vital, trăiesc într-un fel de izolare și lipsa de relaționare cu ceilalți o viață fară nici un fel de substanță (gânditi-vă la miile de adolescenți rebeli și revoltați!). De aceea este foarte ușor să li se puna eticheta de „rău” și să încerci să-i eradichezi (la fel cum celulele canceroase sunt eradicate cu forță). Cea mai profundă nevoie a sufletului este cea de exprimare de sine, în ciuda tuturor dorințelor contrarii, a insistenței pe auto-disciplină sau a nevoi de a fi aprobat, într-o formă a existenței care nu este adevăratul „eu”. Un om își trădează sufletul pentru că este mai puțin dureros și înfricosator să o facă decât să-și stabilească și manifeste propriile convingeri, cu riscul de a-i ofensa pe cei de a căror protecție și iubire depinde.
Principalele indicații pentru Carcinosinum sunt:
Sensibilitate – persoane foarte sensibile, sentimentale, romantice, cărora le plac luminile blânde, lumânarile, muzica și împrejurarile romantice
perfecționism – persoane pentru care lucrurile nu sunt suficient de bune; acest lucru are de-a face frecvent cu educația lor, de regulă foarte severa. La Carcinosinum vom găsi deseori un istoric de părinți dominatori, care cer foarte multe de la copii, de parteneri dominatori, sau de prea multa responsabilitate de la o vârsta fragedă (copii cărora le moare un părinte și-i preiau rolul).
Persoane cu un control de sine foarte puternic, persoane care stiu să țină secrete și lucruri importante nespuse, persoane închise în sine, care își întorc agresivitatea către interior și suferă de alergii, insomnie și uneori, cancer.
Încearca să fie perfecți, sunt foarte iertători cu ceilalți oameni, dar nu și cu ei însisi. Oamenii care au nevoie de Carcinosinum sunt tipicari, perfecționiști, mai ales la munca, cu tot ceea ce fac ei, din cauza nesiguranței interioare și a dorinței de a fi perfecți. Sunt tipicari, pentru că nu vor să fie criticați. Se simt criticați pentru orice nimic, de aceea au nevoia de a fi perfecți. Dar cu propriile haine sau acasă pot fi mai neglijenți (dacă nu este nimeni să-i observe și să-i critice).
Empatici, anxietate pentru alte persoane, foarte afectivi – sunt foarte sensibili nu numai la suferințele oamenilor din jur, ci și la suferințele animalelor și ale planetei în întregime. Pot să fie atât de deschiși și empatici, pâna la nivel de clarviziune și intuiție. Din această cauză, devin extrem de anxioși pentru cei din jur și apar serie de frici și scenarii imaginare terifiante.
Sensibili la critică, admonestare, pot să plânga foarte ușor dacă sunt certați. Sensibilitatea la admonestare apare la 70% dintre copii, care nu suportă ca cineva să-i certe sau să țipe la ei. Copiii se simt făcuți bucăți sufletește. La adulți, apare o indurație compensatorie și o apărare care se simte sub forma iritabilității la cea mai mică ofensă, intoleranței la contrazicere și a unei aversiuni la consolare.
Anticipare, afecțiuni anticipative (mereu se teme că se vă întâmpla ceva rău sau se teme de ce va urma).
Iubește dansul, adora să danseze.
Iubește animalele, să le îngrijeasca și să le vadă.
Dorință de călătorie.
Simț al datoriei exagerat, are sentimente de vinovăție prea puternice (își reproșează prea multe); senzația că este un martir, un țap ispășitor; se sacrifică pe sine pentru ceilalți
Încapatânare, se agravează la contrazicere, copii înapoiati, cu probleme, cu retard mental
Este vesel în timpul unei furtuni (o eliberare cathartica de energie)
copii agitați, neliniștiți, cu tendință de a distruge lucruri, cu izbucniri destructive. Neascultare, refuz al controlului parental; ticuri – își manânca unghiile. Refuzul acceptării autorității.
încetosare, senzație de plutire – lipsă de interes, aversiune față de conversație, fac un efort pentru a gândi, iritabili din cauză că uită amănunte și le este foarte greu să se concentreze.
ticuri – bizare, stranii – de la bătut darabana cu degetele, pâna la clipit din ochi, grimase și altele.
indicat în istoric familial de cancer, diabet, tuberculoză sau istoric personal de control parental excesiv în copilărie, frici sau stări de nefericire prelungite (copil care se simte neglijat, disperat, neiubit sau nedorit de părinți).
Personalitatea precanceroasa – apare mai frecvent la cei care nu stiu să spună NU, nici în copilărie, nici mai târziu, sau care aleg să nu spună NU – de teamă, din dorință de a le face pe plac celorlalți sau din alte considerente.
Lucrul cel mai important pentru o ființă umană este să se simtă confortabil cu circumstanțele în care trăiește, pe care să le organizeze în concordanță cu propriile nevoi sufletești. Adică să-și trăiască adevărul interior.
Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii