Centrulnatura.ro Detoxifierea de toamnă
Centrulnatura.ro: Detoxifierea de toamnă
28 Sep, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1310
Marime text
- La trecerile dintre anotimpuri, organismul fizic se pregătește pentru schimbare – se pregătește să se adapteze la alte temperaturi, altă presiune atmosferică, umiditate, la alt stil de viață, mai sedentar și mai înfofolit.
Aceste pregătiri sunt naturale și normale, începând cu primele zile mai reci ale lunii septembrie și se intensifică spre octombrie, când trecerea spre alt regim climatic devine din ce în ce mai evidentă.
Ca orice gospodină bună, organismul începe să facă o mică (sau mare) curățenie interioară, prin scoaterea la exterior a multora dintre deșeurile depuse, care îi îngreunează funcționarea.
Funcție de localizarea deșeurilor (mucusul rezultat din consumul de alimente proteice, toxinele ingerate odată cu alimentele, toxinele inspirate sau cele introduse prin piele, propriile produse de reziduu ale corpului, care nu au fost complet eliminate etc etc) – eforturile de curățenie ale organismului sunt exprimate sub forma unor suferințe fizice.
Pentru majoritatea oamenilor, perioada toamnei înseamnă apariția unor neplăceri fizice – pe care le denumesc boli și cu care se luptă cu tot arsenalul la dispoziție.
În realitate – sunt doar eliminări intensive ale unui organism care se pregătește pentru anotimpul rece – desigur, atunci când are ce elimina și pe unde elimina.
Pentru unii, detoxifierea naturală de toamnă a organismului se face pe cale digestivă. Și atunci apar probleme precum gastrite (usturime și/sau durere la nivelul stomacului, nimic altceva decât eliminări masive de limfă acidă din pereții stomacului – ce trebuie și ei curățați periodic) – sau colite ori colon iritabil (tulburări precum diaree, alternativ uneori cu constipația, însoțite de dureri intestinale, balonări, gaze, fermentație).
Pentru alții, detoxifierea de toamnă a organismului se produce la nivel respirator, și atunci secrețiile nazale, secrețiile bronșice, secrețiile din urechi sau din ochi – se intensifică – și fiecare episod de agravare poartă câte o denumire medicală.
Dar că este vorba de rinită, sinuzită, faringită, amigdalită, bronșită, otită sau bronho-pneumoie – toate nu sunt altceva decât eliminări masive de mucus din arborele respirator – însoțite sau nu de manifestări generale – febră (care intensifică mișcarea limfei toxice), stare de slăbiciune (se elimină toxine!) cu sau fără dureri musculare/articulare, somnolență, nevoie mai mare de odihnă etc.
Frigul (care are o acțiune alcalină) și curenții reci de aer – nu fac decât să intensifice eliminările de mucus acid – de aceea orice expunere la rece pare că agravează simptomele.
Există multe alte modalități de eliminări ale mucusului și limfei toxice din organism.
Pot exista elimări urinare (cu manifestări tip infecție urinară și usturimi) sau eliminări pe piele (cu apariția de erupții variate – de la manifestări tip coșuri și pustule, până la erupții extinse, cu aspect de alergii și edeme urticariene).
Sau pot exista eliminări mai puțin obișnuite, cum sunt cele prin gingii (când corpul nu are putere sa elimine respirator) – și atunci apar abcese dentare, sau dureri și diferite forme de inflamații ale gingiilor.
Când corpul nu poate elimina reziduurile și toxinele pe nicăieri, când toate căile naturale de eliminare sunt blocate – pot apare manifestări intense precum dureri articulare sau dureri de cap foarte severe. Dacă oranismul este ajutat să-și ”deschidă” una din căile de eliminare – aceste manifestări se ameliorează evident.
Organismul are nevoie să fie sprijin în toate eforturile sale de ”detoxifiere naturală”.
O alimentație cât mai simplă, din care să fie excluse temporar proteinele animale (carne, pește, ou, lactate, produse care le conțin) și o reducere la maxim a proteinelor vegetale (leguminoase, semințe, nuci, ciuperci) va ajuta mult corpul în eforturile sale de detoxifiere (pt că va permite să nu se mai consume atâta energie pentru digestia proteinelor).
Consumul de lichide din abundență, în special sucurile proaspăt stoarse de portocale, limonada, sucul de măr cu morcov, alte sucuri fresh – dar și consumul de apă proaspătă și bună, sau de ceaiuri medicinale (ceai depurativ, ceai hepatic, ceai digestiv, ceai renal) ajută la toate aceste eforturi de detoxifiere.
Sprijinirea zonelor respective de eliminare cu remedii naturale, precum tincturile fitoterapice (exemplu – tinctura de Patlagina sau de Soc, pentru zona respiratorie, tinctura de Gălbenele, Păpădie, Leurdă, Anghinare, pentru zona hepato-biliară și digestivă), tinctura de Coada calului, de Brusture, de Urzică și de Trei frați pătați – pentru zona urinară și/sau zona pielii – poate ajuta foarte mult în episoadele de eliminare.
Să nu uităm cât de utilă poate fi și gemoterapia – cu produsele sale extrem de active – de la gama Poly-gemma – pentru stomac, pentru intestine sau rinichi – sau Poly-gemma imunitate ori Poly-gemma sinusuri – și până la remediile unitare (Extrat de Coacăz negru, Extract de Măceș, Extract de muguri de Mesteacăn pufos etc) – oferă zeci de posibilității ce ajută toate la susținerea eforturilor naturale de detoxifiere ale organismului.
ȘI bineînțeles, să nu uităm odihna, repausul, statul întins și starea de relaxare. Doar în această stare eliminările de toxine ale corpului se produc cu eficiență maximă. Rinichii noștri filtrează reziduurile acide doar noaptea, în somn, când suntem relaxați și stăm întinși în pat. În restul zilei, activitatea noastră continuă îi împiedică să-și desfășoară activitatea naturală de detoxifiere.
La fel este valabil și pentru sistemul limfatic al creierului – numit sistem glimfatic – un sistem de curând descoperit, care acționează doar noaptea în somn, curățând computer-ul corpului de toate reziduurile și limfa acidă acumulată în activitatea zilnică.
Odihna reprezintă un ingredient esențial pentru refacerea sănătății.
Organismul are nevoie să fie susținut continuu în eforturile sale de eliminare și detoxifiere. În momentul în care îi înțelegem reacțiile, înțelegem eforturile pe care minunatul nostru corp le face în fiecare minut pentru a fi în stare cât mai bună și pentru a se re-genera și repara singur – atunci știm și cum să-l sprijinim și să-l ajutăm.
Să nu vă temeți de boli – așa cum sunt ele definite de medici. Multe dintre boli nu există ca atare – sunt doar eforturi ale corpului de a se echilibra singur.
Înțelegeți cum funcționează extraordinarul organismul care vă ține în viață și ajutați-l să se repare și vindece singur.
Profitați de orice oportunitate de detoxifiere naturală – să ajutați corpul să se curățe mai temeinic, mai în profunzime și mai extensiv.
Nu blocați procesele naturale de detoxifiere ale corpului cu medicamente chimice.
Ci ajutați organismul în eforturile sale de echilibrare.
Vă doresc tuturor o toamnă liniștită, luminoasă și aducătoare de pace în suflet!
Sursă text: centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii