Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:06 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Mituri și legende alimentare. „Nu se poate fără mese gătite“

ro

26 Jul, 2021 00:00 1249 Marime text
  • Hrana gătită produce acidoză.

Mi-am demonstrat-o de curând, în cursul unui post de hrană vie doar cu fructe și legume crude.

Introducerea unei mese gătite – constând într-o supă de ștevie, sau urzici opărite – a declanșat apariția în organism a unei stări de acidoză echivalentă cu cea declanșată de consumul unui pește. Întrucât am consumat doar 2-3 mese gătite pe lună – pentru a observa efectele meselor gătite după ce organismul s-a obișnuit cu hrana nepreparată termic – am fost foarte atentă și am notat efectele asupra corpului fizic.
După o masă gătită (indiferent dacă a fost pește, carne sau urzici opărite sau supă de buruieni) au apărut aceleași simptome:
– la 10-15 minute după masă, toată energia din zona capului a început să coboare, parcă erau râuri-râuri care coborau dinspre cap, prin gât, către zona abdomenului – pierzându-mi starea de claritate mentală și prezență – cu care mă obișnuise hrana vie, nepreparată termic. Apoi, în 30 de minute a apărut somnolența, amețeala, confuzia mentală, căscatul, neatenție, dificultatea de concentrare.
– după alte 30 de minute, a apărut o stare de căldură interioară și de arsură în tot corpul, parcă eram otrăvită și intoxicată, ardea pielea, mă încălzisem toată, ardeau mucoasele digestive (stomacul în special, nevoia de a consuma apă) – parcă iar era foame (de fapt un fel de arsură a stomacului, care semăna cu senzația de foame – pentru că stomacul era plin plin).
Am adormit greu, somn întrerupt și cu senzație continuă de abdomen și intestine pline, cu mâncărimi la nivelul pielii și buze uscate, gură uscată, senzație de uscăciune pe gât.

A doua zi, toată ziua, stare de energie redusă, de parcă eram ”mahmură” – și la nivelul creierului – concentrare mai dificilă, prezență mai greoaie în lume (mult diferită de starea alertă pe care o aveam de la hrana nepreparată termic) și mai ales, reapariția stării de egoism care dispăruse (doar eu am vorbit, n-am avut răbdare să-i ascult pe ceilalți, i-am întrerupt din vorbă, m-am băgat peste ei, eu știu mai bine, eu înțeleg totul. Am conștientizat starea dar nu am avut putere să ies din ea) – seara m-am trezit epuizată, cu dureri de spate, cu suprarenalele și rinichii suprasolicitați la maxim – și cu o ușoară stare de depresie- la ce bun toate eforturile, oricum nimeni nu mă ascultă, de ce mă mai chinui, mai bine abandonez.

După 24 ore de post negru și reluarea hranei vii – starea respectivă a dispărut – și a reapărut optimismul, energia, nevoia de joacă și dorința de a fi alături de ceilalți, a-i asculta și a-i auzi cu adevărat (aveam iar energie să pot să ascult și să aud, fără să fiu nevoită să intervin!).

Focul modifică nu numai chimia alimentelor – ci și energetica lor – și evident energetica întregului nostru organism, când consumăm alimente gătite.
Sunt importante experimentele făcute de fiecare dintre noi, pentru a verifica validitatea a ceea ce ni s-a spus în mod repetitiv.

Am crescut cu ideea că nu se poate fără masă gătită.

Și am identificat faptul că masa gătită nu numai că îmi face rău fizic – dar îmi și transformă energetica mea umană în altceva – care nu sunt eu – ci este o variantă deformată a eu-ului meu. Pentru mine a fost o mare supriză să constat că alimentele precum urzicile și supele de ștevie, lobodă îmi fac rău fizic și energetic!
Am crezut toată viața că mâncam sănătos consumându-le regulat, în perioada primăverii.
Și am descoperit, personal, că mă înșelam!

Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii