Ciupercile, nelipsite pentru o dietă sănătoasă
Ciupercile, nelipsite pentru o dietă sănătoasă
27 Mar, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1665
Marime text
Ciupercile conțin minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% conținut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simți satul fără să crești conținutul caloric, scrie csid.ro.
Astfel, ciupercile sunt super-alimente. Asta pentru că nu conțin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare și sunt o sursă valoroasă de fibre și vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic).
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți. Banalele ciuperci Champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse.
L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi și protejează ADN-ul organismului de alte daune.
Astfel, ciupercile sunt super-alimente. Asta pentru că nu conțin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare și sunt o sursă valoroasă de fibre și vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic).
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți. Banalele ciuperci Champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse.
L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi și protejează ADN-ul organismului de alte daune.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii