Ciupercile, super-alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă
Ciupercile, super-alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă
18 Jul, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1536
Marime text
![](/static/www_v2/img/logo.jpg)
Pentru că nu conțin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare, ciupercile sunt considerate super-alimente. Sunt o sursă valoroasă de fibre și vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic).
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți. Banalele ciuperci Champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse.
L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi și protejează ADN-ul organismului de alte daune.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii