Consumul regulat de fistic în dietă poate ajuta la scăderea colesterolului rău
Consumul regulat de fistic în dietă poate ajuta la scăderea colesterolului rău
02 Apr, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
963
Marime text
În compoziția fructelor de fistic se regăsesc proteine, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, carbohidrați, zaharuri, grăsimi, vitamina A, dar și alte vitamine, tiamină, riboflavină, niacină, conform Agerpres.ro.
Fisticul reprezintă o sursă bogată de energie prin caloriile pe care le conține, în plus, cantitățile mari de acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic și antioxidanții sunt foarte benefice pentru sănătate.
Consumul regulat de fistic în dietă poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea nivelul de colesterol bun (HDL) în sânge, determinând reducerea riscul de accident vascular cerebral. Uleiul de fistic are culoarea chihlimbarului, este bogat în vitamina E, ușor de asimilat de către organism, benefic pentru sănătate, cu o aromă specială, foarte puternică, el poate fi folosit în salate, alături de andive, salată verde, pătrunjel, sfeclă roșie și datorită gustului plăcut.
Uleiul extras din boabe de fistic ajută la protejarea pielii ferind-o de de uscare. Este, de asemenea, utilizat ca ulei de bază în medicamentele tradiționale, în terapia de masaj, aromoterapie, în produsele farmaceutice, precum și în industria cosmetică. Uleiul de fistic este folosit la masajul pielii, catifelează, redă suplețea dermei, intră ușor in piele, oferind elasticitate pielii.
Fisticul reprezintă o sursă bogată de energie prin caloriile pe care le conține, în plus, cantitățile mari de acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic și antioxidanții sunt foarte benefice pentru sănătate.
Consumul regulat de fistic în dietă poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea nivelul de colesterol bun (HDL) în sânge, determinând reducerea riscul de accident vascular cerebral. Uleiul de fistic are culoarea chihlimbarului, este bogat în vitamina E, ușor de asimilat de către organism, benefic pentru sănătate, cu o aromă specială, foarte puternică, el poate fi folosit în salate, alături de andive, salată verde, pătrunjel, sfeclă roșie și datorită gustului plăcut.
Uleiul extras din boabe de fistic ajută la protejarea pielii ferind-o de de uscare. Este, de asemenea, utilizat ca ulei de bază în medicamentele tradiționale, în terapia de masaj, aromoterapie, în produsele farmaceutice, precum și în industria cosmetică. Uleiul de fistic este folosit la masajul pielii, catifelează, redă suplețea dermei, intră ușor in piele, oferind elasticitate pielii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii