Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 20 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să mâncăm kiwi cu tot cu coajă

ro

01 Jan, 2020 18:17 4245 Marime text
Când ne gândim la fructe, de fapt la coaja lor, nu le putem include pe toate în aceeași categorie, scrie antena3.ro.
 
Cu ușurință mușcăm un măr fără să-i curățăm coaja, dar nu același lucru se poate spune despre ananas, pepene verde sau kiwi.
 
Îi vedem coaja păroasă a acestuia din urmă și ne vine greu să credem că o putem digera. Totuși, kiwi, fără să fie curățat, este consumat în mod obișnuit în unele țări, cum ar fi Noua Zeelandă unde se și cultivă, și s-a dovedit a fi foarte bun pentru sănătate.
 
Iată beneficiile consumului de kiwi direct cu coajă:
 
-Se triplează consumul de fibre, esențiale pentru digestie și controlul colesterolului.
 
-Kiwi necurățat conține omega-3, minerale (magneziu, potasiu, zinc …), vitaminele A, C și E, cu  rol important pentru întărirea sistemului imunitar, pentru buna funcționare a sistemului nervos.
 
-Folatul din kiwi face din acest fruct cel mai bun “medicament” anticancer.
 
-Flavonoidele, molecule importante datorită proprietăților antioxidante, antialergice și antiinflamatorii, ne vor determina să mâncăm kiwi cu tot cu coajă.

 
Unicul dezavantaj real l-ar reprezenta textura, scrie secretele.com.

 
 
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii