De ce este bine să mâncăm kiwi cu tot cu coajă
De ce este bine să mâncăm kiwi cu tot cu coajă
01 Jan, 2020 18:17
ZIUA de Constanta
4307
Marime text



Cu ușurință mușcăm un măr fără să-i curățăm coaja, dar nu același lucru se poate spune despre ananas, pepene verde sau kiwi.
Îi vedem coaja păroasă a acestuia din urmă și ne vine greu să credem că o putem digera. Totuși, kiwi, fără să fie curățat, este consumat în mod obișnuit în unele țări, cum ar fi Noua Zeelandă unde se și cultivă, și s-a dovedit a fi foarte bun pentru sănătate.
Iată beneficiile consumului de kiwi direct cu coajă:
-Se triplează consumul de fibre, esențiale pentru digestie și controlul colesterolului.
-Kiwi necurățat conține omega-3, minerale (magneziu, potasiu, zinc …), vitaminele A, C și E, cu rol important pentru întărirea sistemului imunitar, pentru buna funcționare a sistemului nervos.
-Folatul din kiwi face din acest fruct cel mai bun “medicament” anticancer.
-Flavonoidele, molecule importante datorită proprietăților antioxidante, antialergice și antiinflamatorii, ne vor determina să mâncăm kiwi cu tot cu coajă.
Unicul dezavantaj real l-ar reprezenta textura, scrie secretele.com.
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii