Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook, vinovat pentru perceperea greşită a imaginii de sine

ro

23 Mar, 2014 11:39 1406 Marime text
Un studiu recent a demonstrat că petrecându-şi mult timp pe Facebook, tinerele pot dezvolta o imagine greşită a propriei persoane şi a greutăţii lor. Formele de social-media care implică publicarea de fotografii, precum deja binecunoscuta platformă Facebook, pot fi vinovate de dezvoltarea unor tulburări de alimentaţie, conform studiilor realizate de cercetătorul Pamela Keel alături de studenta sa, Annalise Mabe de la Florida State University.
Acestea au demonstrat că femeile care petrec mai mult timp pe reţelele de socializare devin mai îngrijorate de greutatea lor, comparativ cu cele care petrec timpul pe internet, citind articole ce abordează subiecte neutre.
În prima parte a studiului, 960 de studenţi au răspuns unui set de întrebări referitoare la obiceiurile lor alimentare şi la timpul petrecut pe Facebook. Concluzia a arătat că femeile care aveau obiceiuri alimentare proaste, precum dietele extreme sau înfometarea, petreceau mai mult timp pe Facebook.
Pentru al doilea studiu, au fost alese 84 de femei care alocau mai mult de două ore pe săptămînă pe această reţea de socializare şi le-a împărţit în două grupuri egale. Primul grup a petrecut 20 de minute pe Facebook, iar al doilea, pe pagini Wikipedia sau Youtube, citind şi urmărind materiale despre mamifere. Rezultatul a arătat că cele care şi-au petrecut cele 20 de minute pe Facebook, au fost influenţate de like-urile şi comentariile primite, arătându-se mai îngrijorate de propria imagine.
Studiul a arătat care este impactul pe care platformele social-media îl au asupra percepţiei femeilor despre sănătatea lor, dar mai ales despre greutate şi forma corpului. Cercetătorii au demonstrat, astfel, cum se pot dezvolta tuburări alimentare în urma timpului petrecut pe Facebook.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii