Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată de ce strugurii îşi merită statutul de „super-alimente”

ro

23 Mar, 2014 16:40 2317 Marime text
Strugurii au o istorie veche de peste 8000 de ani, fiind cultivaţi în cantităţi enorme, an de an, în întreaga lume. Cea mai mare parte dintre aceştia este folosită în industria vinurilor.
Textura, aroma şi varietatea în care pot fi găsiţi transformă strugurii într-un aliment foarte căutat şi apreciat. O porţie de struguri garantează organismului aportul a 104 calorii, câte aproximativ un gram de proteine şi de fibre alături de cantităţi mai mici de fier, potasiu, vitamina C şi A. În plus, strugurii au o cantitate mare de apă, fiind excelenţi pentru hidratare.
Strugurii conţin şi alte numeroase substanţe nutritive ce le dă statutul unui „super-aliment”. Sunt numiţi aşa datorită capacităţii lor de a preveni afecţiuni precum:
Cancerul. Strugurii conţin puternici antioxidanţi ce pot încetini şi chiar preveni multiple tipuri de cancer precum cel esofagial, de plămâni, de colon sau prostată.
Bolile de inimă. Strugurii conţin un flavonoid cu un puternic efect antiinflamator ce s-a dovedit că reduce riscul de apariţie al arterosclerozei. În plus, fibrele şi potasiul conţinute de acest fruct contribuie, şi ele, la menţinerea sănătăţii inimii. Potasiul ajută şi la menţinerea presiunii arteriale la un nivel optim.
Alergiile. Deşi nu s-au făcut încă suficiente studii în acest domeniu, cercetătorii sunt înclinaţi să creadă că prin consumul de struguri poţi înlătura simptome ale alergiilor slabe precum senzaţia de strănut, ochii umezi sau alergiile de la nivelul pielii.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii