În fructele coapte de cătină conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspăt
În fructele coapte de cătină conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspăt
10 May, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
4838
Marime text
Fructul de cătină conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de 10 ori mai mult decât citricele, de asemenea, conține o cantitate de trei ori mai mare de vitamina E decât germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât morcovii și de 4 ori mai multe enzime, care protejează corpul de radicalii liberi, în comparație cu ginsengul, conform Agerpres.ro.
În fructele coapte conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspat.
Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, aminoacizii esențiali, acizii grași esențiali.
Printre cei dintâi care i-au descoperit multiplele beneficii au fost tracii, hindușii, grecii, chinezii, mongolii, celții și slavii.
În fructele coapte conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspat.
Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, aminoacizii esențiali, acizii grași esențiali.
Printre cei dintâi care i-au descoperit multiplele beneficii au fost tracii, hindușii, grecii, chinezii, mongolii, celții și slavii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii