Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multi bani pentru centrul de dializa

ro

28 Oct, 2009 02:08 1365 Marime text
Bolnavii care sunt nevoiţi să facă hemodializă şi dializă peritoneală pot sta liniştiţi în ceea ce priveşte continuitatea tratamentului în cadrul centrului de dializă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU).

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a suplimentat cu aproximativ cinci miliarde de lei vechi această secţie. Potrivit directorului medical al SCJU, dr. Liliana Tuţă, banii au venit exact la timp, deoarece suma destinată centrului de dializă deja se terminase.

La această oră, doar 16 pacienţi fac regulat şedinţe de dializă, însă numărul bolnavilor care ar vrea să se transfere la secţia Judeţeanului este mult mai mare. Dr. Liliana Tuţă a declarat că alţi 24 de pacienţi doresc să meargă la tratament la SCJU, însă momentan nu se ştie câţi vor putea fi primiţi. Spitalul nu îi poate accepta pe toţi deoarece zilnic sunt una, două persoane, pe lângă cele 16 care intră direct la dializă. De cele mai multe ori, aceşti bolnavi vin în stadiu terminal. Mulţi dintre ei, mai ales din zonele rurale, sau cei cu situaţii financiare proaste nu se prezintă la timp la medic. Adesea decedează timpuriu, chiar dacă ar fi existat un tratament care să-i ţină în viaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii