Morcovul, nelipsit în mâncărurile de post
Morcovul, nelipsit în mâncărurile de post
04 Apr, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1804
Marime text
Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare, în special în perioada postului.
Morcovul deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal.
Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului.
Morcovul conține între altele substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu.
Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten.
Morcovul deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal.
Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului.
Morcovul conține între altele substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu.
Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii