Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:13 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perele, bune pentru sănătatea inimii

ro

27 Apr, 2018 00:00 1889 Marime text
Perele au un conținut ridicat de fibre, vitamine, precum și antioxidanți de preț care protejează organismul, întărind sistemul imunitar.
Pe lângă gustul lor deosebit, există multiple beneficii ale consumului de pere, potrivit doc.ro.
1. Îmbunătățesc digestia – datorită conținutului de fibre, tranzitul intestinal este accelerat;
2. Sunt sărace în calorii – perele fac parte din grupul fructelor cu cele mai putine calorii, o para de dimenisuni medii având 100 de calorii;
3. Au proprietăți antioxidante – perele luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism;
4. Previn cancerul – tot datorită conținutului bogat în antioxidanți perele ajută și la prevenirea mai multor tipuri de cancer;
5. Fortifică sistemul imunitar – datorită continutului ridicat de vitamina C, perele fortifica sistemul imunitar, stimuland productia de celule albe si intreaga functionare a organismului
6. Grăbesc procesul de vindecare – convalescenta poate fi ameliorata prin consumul de pere. Vitamina C din pere joaca un rol important in sintetizarea noilor tesuturi, ajutand metabolismul sa functioneze la nivel optim. Mai mult decat atat, ranile se vindeca mai rapid datorita consumului de pere intrucat contin cantitati insemnate de acid absorbic.
7. Benefice pentru sănătatea inimii – consumul ridicat de fibre reduce tensiunea arteriala și nivelul de colesterol din sânge;
8. Benefice pentru diabetici – întrucât conțin cantități mari de fibre dietetice, perele mențin nivelul de zahăr din sânge echilibrat.
9. Înfrumusețează părul și pielea – perele pot avea efect anti-îmbătrânire asupra pielii, datorită vitaminei A, prevenind apariția ridurilor și a petelor cauzate de procesul de înaintare în vârstă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii