Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:55 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portocalele previn apariția unor boli precum cancerul sau leucemia

ro

20 Jan, 2018 00:00 1855 Marime text
Un studiu publicat în revista ştiinţifică American Journal of Epidemiology, citat de csid.ro, arată că un consum regulat de portocale şi suc de portocale în primii doi ani de viaţă poate scădea riscul de apariţie a leucemiei.

Fiind o sursă bogată în vitamina C, un putetrnic antioxidant, portocalele ajută la combaterea radicalilor liberi responsabili de instalarea cancerului.

Conţinutul crescut de fibre din portocale este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal.

Fibrele, potasiul, vitamina C şi colina din compoziţia portocalelor sunt substanţe care contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, dar în special a sănătăţii inimii.

O portocală de mărime medie (apriximativ 150 de grame) conţine 80 de calorii, o grame de grăsime, 250 miligrame de potasiu, 19 grame de carbohidraţi (14 grame zahăr şi 3 grame fibre) şi 1 gram de proteine.

O singură portocală îţi asigură 130% din necesarul zilnic de vitamina C, 2% din necesarul de vitamina A şi 6% din necesarul de calciu.

Portocalele sunt bogate în tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, folaţi, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu şi cupru. De asemenea, portocalele au în compoziţie antioxidanţi puternici şi benefici pentru vedere, precum colina, zeaxantina şi carotenoizii (care au şi efecte anticancerigene, în special împotriva cancerului de prostată), mai transmite csid.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii