Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:11 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prunele sunt o sursă importantă de vitamina C. Fiecare fruct conține 7% din aportul recomandat zilnic unei persoane

ro

07 Mar, 2018 00:00 2075 Marime text
Prunele sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine și de minerale, ele ajutând organismul în tratarea diverselor afecțiuni și în prevenirea unor boli grave, informează Agerpres.ro
 
Fructele cărnoase, de culoare albastru închis sau gălbui sunt consumate în stare proaspătă, dar își găsesc multiple întrebuințări și în industria alimentară, ele fiind folosite pentru conserve, gemuri sau sucuri.
 
Fructele care nu au ajuns la maturitate deplină sunt uneori întrebuințate în combinație cu murăturile.
 
Prunele sunt o sursă importantă de vitamina C, fiecare fruct conținând 7% din aportul recomandat zilnic unei persoane. Vitamina C este un antioxidant care apără celulele de o posibilă degradare.
 
Mecanismul prin care prunele combat anemia și previn reapariția acesteia nu este legat de conținutul ridicat de fier al acestor fructe, ci de acțiunea vitaminei C, care intervine în absorbția fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea și tratarea anemiei feriprive.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii