Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridichile ajută cu succes în tratarea mai multor afecțiuni

ro

06 Apr, 2018 00:00 1766 Marime text
Ridichile de lună trebuie să fie mici, ferme și netede, de un roșu aprins, plin de viață, în timp ce ridichile negre trebuie să fie grele, informează Agerpres.ro .
 
Ridichile sunt legume bogate în acid ascorbic (vitamina C, 100 de grame de ridichi asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic, potasiu și cu un conținut mediu de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu. De asemenea, conțin zahăr și fibre.
 
Semințele de ridichi pot deveni un ingredient important pentru obținerea biocarburanților, deoarece au un conținut de 48% de ulei, care nu este comestibil pentru organismul uman.
 
Frunzele proaspete de ridichii au efect vitaminizant și detoxifiant și deci nu trebuie aruncate. Pot fi folosite în ciorbe și salate.
 
Rădăcinile ridichilor sunt, de asemenea, un adevărat elixir pentru rinichii.
Această mică și roșiatică legumă, ridichea, extrem de populară în preferințele culinare ale românilor, ajută cu succes în tratarea mai multor afecțiuni. În medicina populară, ridichile sunt folosite pentru îmbunătățirea digestiei, împotriva depresiei și a oboselii, contra tusei, în insuficiență hepatică, boli reumatice, paraziți intestinali, astm, alergii, pietre la rinichi.
Ridichile roșii de primăvară oferă o mulțime de beneficii nutriționale, sunt prietenoase cu silueta și taie apetitul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii