Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de cazuri de boală diareică acută, într-o săptămână, la Spitalul de Boli Infecţioase

ro

01 Aug, 2018 00:00 1548 Marime text
În perioada 23 - 29 iulie 2018 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase 105 cazuri de boală diareică acută, din care au fost spitalizate 66.
 
Boala diareică acută are ca semn creşterea frecvenţei scaunelor la trei sau mai mult, cu o consistenţă apoasă sau diminuată. De cele mai multe ori, aceste scaune sunt consecinţa unor infecţii ale tubului digestiv (cauzate de virusuri sau bacterii), însoţite de deshidratare, care reprezintă elementul de gravitate. De obicei sunt boli autolimitate şi durează de la câteva zile până la o săptămână.
 
Bacteriile cu rolul cel mai important în boala diareică sunt: Shigella, Salmonella, unele tulpini de E.coli, Campylobacter, Vibrio cholerae. Virusurile cel mai frecvent implicate în boala diareică acută sunt: Rotavirus, Adenovirus, Norovirus, Astrovirus.
 
Din grupul bolilor diareice acute (BDA) fac parte dizenteria acută, cunoscută de populaţie ca „boala mâinilor murdare”, salmoneloză, toxiinfecţiile alimentare, gastroenterocolitele acute, holera, febra tifoidă, infecţia rotavirală etc. Sursa de infecţie o constituie produsele alimentare sau băuturile care conţin microbi, deseori omul bolnav sau purtătorii de germeni. Ceea ce este clar că vara riscurile sunt mai mari, deci se poate numi sezonul bolilor diareice.
 
Persoanele care au următoarele simptome ar trebui să se prezinte la Spitalul de Boli Infecţioase: scaune apoase multiple, explozive, urât mirositoare, febră, vărsături, colici abdominale, agitaţie, deshidratare (pierderea apei din organism).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii