Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase
10 Jan, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1800
Marime text
O singură portocală conține 116% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este vitală pentru un sistem imunitar puternic, ajutând la combaterea radicalilor liberi ce dăunează ADN-ului. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine în diverse afecțiuni: răceli, gripă, infecții recurente la nivelul urechii etc, , informează Agerpres.ro
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase și, implicit, să prevenim osteoporoza, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani.
Portocalele conțin următoarele substanțe active: hesperidina, pectina; Acidul: ascorbic, citric; Alcaloizi: Betadina; Zaharuri: fructoză, galactoză; Vitamine (B2, B1, B6, și C); Minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc (în fruct),
Portocalele pot fi consumate atât ca atare, la o gustare, cât și încorporate în rețete culinare. În zilele noastre, sucul de portocale este o parte integrantă a unui mic-dejun sănătos. Portocalele sunt disponibile în două categorii: dulci și amare, fiind preferate mai mult în varianta lor dulce. Sucul trebuie consumat imediat după ce este obținut, deoarece vitamina C oxidează relativ repede.
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase și, implicit, să prevenim osteoporoza, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani.
Portocalele conțin următoarele substanțe active: hesperidina, pectina; Acidul: ascorbic, citric; Alcaloizi: Betadina; Zaharuri: fructoză, galactoză; Vitamine (B2, B1, B6, și C); Minerale: fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc (în fruct),
Portocalele pot fi consumate atât ca atare, la o gustare, cât și încorporate în rețete culinare. În zilele noastre, sucul de portocale este o parte integrantă a unui mic-dejun sănătos. Portocalele sunt disponibile în două categorii: dulci și amare, fiind preferate mai mult în varianta lor dulce. Sucul trebuie consumat imediat după ce este obținut, deoarece vitamina C oxidează relativ repede.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii