Un pahar de suc de portocale ne ajută să prevenim osteoporoza
Un pahar de suc de portocale ne ajută să prevenim osteoporoza
19 May, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
1825
Marime text
Prin vitamina B6, portocalele susțin producerea de hemoglobină și, datorită conținutului de magneziu, ajută la reglarea presiunii sangvine. Pentru hipertensivi, portocalele pot reduce valorile tensiunii, informează Agerpres.ro. .
O singură portocală conține 116% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este vitală pentru un sistem imunitar puternic, ajutând la combaterea radicalilor liberi ce dăunează ADN-ului. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine în diverse afecțiuni: răceli, gripă, infecții recurente la nivelul urechii etc.
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase și, implicit, să prevenim osteoporoza, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani.
Portocala este considerată aliment cu calorii negative, având mai puține calorii decât necesită digestia acesteia. În curele de slăbire bazate pe fructe se recomandă între 3 și 5 portocale pe zi. Este important ca acestea să fie consumate nu înainte sau imediat după masă, ci într-o masa separată, doar de fructe, pentru că au alt timp de digestie și pot fermenta alte alimente.
Antioxidanții din portocale protejează pielea de daunele radicalilor liberi care duc la îmbătrânire prematură. Cercetătorii Universității din Innsbruck (Austria) au descoperit că nivelul de antioxidanți conținut de portocale este maxim (în mod paradoxal) atunci când fructul este foarte copt și aproape trecut/stricat din punct de vedere ''gustativ''.
O singură portocală conține 116% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care este vitală pentru un sistem imunitar puternic, ajutând la combaterea radicalilor liberi ce dăunează ADN-ului. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea portocalele fac bine în diverse afecțiuni: răceli, gripă, infecții recurente la nivelul urechii etc.
Un pahar de suc de portocale ne ajută să împedicăm scăderea masei osoase și, implicit, să prevenim osteoporoza, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii americani.
Portocala este considerată aliment cu calorii negative, având mai puține calorii decât necesită digestia acesteia. În curele de slăbire bazate pe fructe se recomandă între 3 și 5 portocale pe zi. Este important ca acestea să fie consumate nu înainte sau imediat după masă, ci într-o masa separată, doar de fructe, pentru că au alt timp de digestie și pot fermenta alte alimente.
Antioxidanții din portocale protejează pielea de daunele radicalilor liberi care duc la îmbătrânire prematură. Cercetătorii Universității din Innsbruck (Austria) au descoperit că nivelul de antioxidanți conținut de portocale este maxim (în mod paradoxal) atunci când fructul este foarte copt și aproape trecut/stricat din punct de vedere ''gustativ''.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii