Consiliul Patronal al ARA se reuneşte la RAJA
Consiliul Patronal al ARA se reuneşte la RAJAConsiliul Patronal al Asociaţiei Române a Apei se reuneşte astăzi la sediul SC RAJA SA.
La întâlnirea ce are loc trimestrial vor participa reprezentanţii celor mai mari companii de profil din toată ţara. Principalele teme de discuţie de pe ordinea de zi sunt modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 şi a Legii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare nr. 241/2006, regionalizarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare şi, bineînţeles, evoluţia aplicaţiilor POS Mediu la nivel naţional şi aprobarea documentelor din cadrul proiectului „Elaborarea Politicii Naţionale de Gestionare a Nămolurilor şi Epurare".
Tot astăzi, se va desfăşura şi şedinţa Consiliului Director ARA, întâlnire în cadrul căreia accentul se va pune pe modul de implementare a protocolului de colaborare între Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) şi Asociaţia Română a Apei.
Asociaţia Română a Apei reprezintă, promovează, apară şi susţine interesele patronale şi profesionale ale membrilor săi: operatori de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare şi administratori ai resurselor de apă, dar şi ai infrastructurii de gospodărire a apei, în relaţiile cu autorităţile, cu alte persoane juridice şi fizice şi sindicatele reprezentative din ramură.
Având în vedere necesitatea existenţei unei structuri specializate, care să reunească exclusiv toţi operatorii serviciilor de alimentare cu apă şi să reprezinte interesele acestora în relaţiile cu autorităţile, în special la nivel legislativ, la nivelul ARA, comisia patronală s-a transformat, în urmă cu peste trei ani, în Patronatul Apei.
Această structură s-a constituit cu scopul de a reprezenta, susţine, promova şi apăra interesele patronale, patrimoniale, economice, instituţionale ale membrilor săi în relaţiile cu autorităţile publice, sindicatele şi alte persoane juridice, atât în plan naţional, cât şi internaţional. Totodată, promovează solidaritatea patronală a membrilor săi, concurenţa loială în scopul asigurării de şanse egale fiecăruia dintre membri, activează pentru deplina libertate de acţiune a patronilor în scopul eficientizării şi dezvoltării activităţii acestora; iniţiază, elaborează şi promovează strategii şi programe de dezvoltare ale sectorului; negociază şi semnează contractele colective de muncă cu organizaţiile sindicale şi contribuie la promovarea şi perfecţionarea unor forme moderne şi unitare de organizare instituţională şi managerială în sectoarele de activitate specifice, pe plan local şi naţional.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp