Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost demarată procedura de achiziţie Port turistic de aproape opt milioane euro, la 2 Mai

ro

22 Oct, 2010 02:21 1767 Marime text
Limanu_primar_Iustin_Urdea.jpgPrimăria comunei Limanu a demarat procedura de achiziţie pentru realizarea portului turistic din localitatea 2 Mai.

Portul va fi amplasat la Pescăria 2 Mai. Prin acest proiect va fi reabilitat digul vechi de 40 de ani şi va fi extins. Proiectul include locuri de pescuit pentru cei pasionaţi de acest hobby, căsuţe şi spaţii de acostare pentru ambarcaţiuni mici. Contractul având ca obiect achiziţia execuţiei lucrărilor de construcţii aferente obiectivului „Port pentru ambarcaţiuni mici turistice şi pescăreşti în localitatea 2Mai", inclusiv a serviciului de proiectare în faza PAC (Proiect autorizaţie de construite), PT (proiect tehnic)+CS (caiet de sarcini)+DDE (detalii de execuţie) a fost estimat la 7.785.200 euro fără TVA. Aşadar, contractul include servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice şi lucrări de construcţii de porturi de ambarcaţiuni. Garanţia de participare este de 50.000 lei, iar cea de bună execuţie de 7% din preţul contractului, fără TVA. Ofertanţii trebuie să prezinte o declaraţie privind lista principalelor lucrări executate în ultimii cinci ani, iar media cifrei de afaceri a candidatului (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreună) pe ultimii trei ani (2007, 2008 şi 2009) trebuie să fie de minim 60.000.000 lei. De asemenea, ofertanţii vor face dovada finalizării - adică a recepţiei la terminarea lucrărilor sau a recepţiei finale - unui contract, executat în ultimii cinci ani, care a avut ca obiect de activitate lucrări de construcţii porturi, cu o valoare de minimum 15.000.000 lei. Criteriul de atribuire va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 55%, programul calităţii propus pentru execuţia lucrărilor 35%, iar durata execuţiei lucrărilor 10%.

Investiţia ar putea demara în februarie

Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 13 decembrie, începând 12.00, la sediul primăriei din Limanu, str. Castanului. Investiţia va fi finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin HG nr. 120/17.02.2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism, cu modificările şi completările ulterioare, şi de la bugetul local al comunei Limanu. Primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, ne-a declarat că este posibil ca, având în vedere valoarea şi complexitatea contractului, procedura de achiziţie să dureze şi trei luni, fără să fie contestată. Edilul a precizat că dacă lucrurile merg bine, iar licitaţia nu va fi contestată, contractul de lucrări ar putea fi demarat în luna februarie. „Toată procedura de analizare a ofertelor depuse, de informare a câştigătorului şi a celorlalţi participanţi, ar putea dura trei luni, fără a avea ghinionul ca licitaţia să fie contestată", a afirmat primarul comunei Limanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii